Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

Lébény díszpolgára a megyés püspök

Dr. Pápai Lajos megyés püspököt díszpolgári címmel tüntették ki Lébényben az augusztus 20-i ünnepség keretében. A falu 800 éves fennállása alkalmából alapított ˝Közjó szolgálatáért˝ emlékplakettet ezúttal Péterné Kelemen Anna vehette át.

Közelgő hetvenedik születésnapja alkalmából is köszöntötték az augusztus 20-i ünnepség keretében dr. Pápai Lajos megyés püspököt, akinek a helyi önkormányzat döntése alapján díszpolgári címet adományoztak Lébényben. Kovács Gábor polgármester röviden vázolta az egyházi vezető életútját, nem feledve el a lébényi szálakat sem.

Pápai Lajos 1940. szeptember 6-án született. Édesapja – aki a második világégés során eltűnt – lébényi származású, apai nagyszülei a helyi temetőben nyugszanak. Leginkább gyermekkorát töltötte a községben: ide járt első osztályba, sok nyara is a faluhoz kapcsolódik diákként, ifjúként. 1963-ban szentelték pappá, 1991-ben választották a Győri Egyházmegye felszentelt püspökévé.

A két kitüntetett – dr. Pápai Lajos megyés püspök...
A két kitüntetett – dr. Pápai Lajos megyés püspök...

A településvezető köszönetet mondott a püspöknek, hogy ˝szárnyai alá vette˝ a Szent Jakab-templom sorsát. Így az néhány hónapon belül megújulhat a plébániával együtt mintegy kétszázmillió forintból.

...és Péterné Kelemen Anna tanárnő.
...és Péterné Kelemen Anna tanárnő.

A község 800. évfordulója alkalmából a képviselő-testület a ˝Közjó szolgálatáért˝ elnevezésű emlékplakettet alapított azzal a szándékkal, hogy a nagyközség szolgálatában érdemeket szerzett személyeket méltó elismerésben részesítse, továbbá személyüket és cselekedeteiket a jelen és az utókor elé példaként állítsa. Az emlékplakettet ezúttal Péterné Kelemen Annának, a helyi iskola tanárnőjének ítélték.

Olvasóink írták

 • 5. janika 2010. augusztus 28. 06:10
  „2. hozzászólás igazszó 2010.08.26. 23:05

  Valóban a legfontosabb kérdés lenne, és rendezni is, de magyarországon a szegénység nagyon sok hivatalnak jó üzlet! Lehet pénzt szerezni, pályázni, aztán fiktiv iratokat gyártani, fiktiv célcsoporttal, és megvannak összeköttetések számlákat szerezni, és akiknek segíteni kellene kellene, azt sem tudják, hogy csak fiktiv névként beírják célcsoportba, hogy a pénzt felvehessék az Önkormányzatok, és önmkormányzati intézmények!!!!Maffiózoké a jövö, csiszolt apparátussal dolgoznak, és senki nem lellenőrzi a pénzfelhasználást sem, hisz soknak kell leosztani ezekből a pénzekből...bizonyára vannak érdekeltségeik az ellenőrző szerveknek is! Egy önkormányzatnál egy polgármester, egy jegyző mindent megtehet!
  ÉBRESZTŐ!”
 • 4. RickCartman 2010. augusztus 28. 00:30
  „Budapesten 2004-ig volt díszpolgár, Pécsett csak idén februárban vették észre, hogy még mindig viseli ezt a kitüntető címet.Hogy kicsoda? Hát Joszif Visszarionovis Dzsugasvili.”
 • 3. janika 2010. augusztus 27. 20:59
  „Mindjárt jön a cenzor!”
 • 2. janika 2010. augusztus 27. 20:49
  „"A több mint 700 millió forintos összköltségvetésű beruházás legfőbb célja a Főapátság fejlesztése" Dől a lé a csugásoknak.”
 • 1. janika 2010. augusztus 27. 20:42
  „Hogy tolakodnak e cikkhez a hozzászólók!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonmagyaróváron is lesz csodák palotája

Másfél milliárd forintos költséggel építenek interaktív természettudományos oktatóközpontot… Tovább olvasom