Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Látványtó Mecsér központjában

Huszonkétmillió forintból készült el a mecséri faluközpontban az a látványtó,

Huszonkétmillió forintból készült el a mecséri faluközpontban az a látványtó, melynek munkálatait a Szigetközre szánt rehabilitációs pályázati pénzből finanszírozták. Halak már vannak a vízben, s egy szánkózódomb is elkészült: hamarosan füvesítenek, s játszóteret is építenek mellé.

A mecséri  önkormányzat a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium rehabilitációs pályázatának segítségével felújíttatja a település központjában a csaknem egy hektár vízfelületű tavat. E munkálatokkal megkezdődött egy pihenőpark kialakítása is, ám tegnap még csak a tavat avatták fel.

 Gerháth Zoltán polgármester elmondta: már 1985-ben is felvetődött, hogy rendbe kellene tenni ezt a területet. Ez a rész aztán osztatlan közös tulajdonba került, majd a tulajdonosok átadták az önkormányzatnak a 2,5 hektáros területet. A Szigetköz rehabilitációs pályázat keretében aztán 2001-ben pénzt nyertek a tervek elkészítésére.

Tavaly beadták a pályázatot a kivitelezésre is, s a támogató elbírálás után elkezdődhetett a munka. Összesen 22 millió forintból valósult meg  a rehabilitáció. A polgármester hozzátette: már halat is tettek a vízbe. Igaz, ezeknek még nőniük kell, hogy a horgászok is hódolhassanak szenvedélyüknek. A mecsériek szeretnének egy komplett szabadidőközpontot kialakítani: a szánkózódomb már kész, hamarosan füvesítenek, és játszóteret építenek. A vízben elvileg – mivel bányató – nem lehet fürödni: a kotrás után most 2,5–3 méter mély a víz.

 Gerháth Zoltán átvette a kivitelezőtől, az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóságtól a területet s az üzemeltetést, Albán József plébános pedig megáldotta a tavat, ahol „bármikor megpihenhet az ember".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keresik a szennyező forrásokat

Korábban beszámoltunk róla, hogy s vízügyi és környezetvédelmi szakemberekből álló munkacsoport alakult a mosonmagyaróvári Malom-ági Lajta „megmentésére". Az eseti bizottság napokban tartott újabb ülésén napirendre került, hogy a folyó kezelésére az üzemeltető nem rendelkezik érvényes vízjogi engedéllyel, anélkül viszont a fejlesztési tervet sem lehet kidolgozni. Tovább olvasom