Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Látványos fejlődés milliókból

Darnózseli - Önerőből és pályázati forrásból épült meg a 75 éve egyesített Darnózselin a buszforduló, a belterületi kerékpárút. Az 1401. számú út belterületi szakaszát, valamint a Temető és a Széchenyi utcákat is felújították.

Több ünnepelnivalójuk is akadt szerdán a darnózselieknek. Egyrészt idén 75. éve annak, hogy Mosondarnó és Zseli községeket egyesítették, ennek körülményeire dr. Karácsony István helytörténész, egykori iskolaigazgató emlékeztette a felújított buszfordulónál összegyűlt érdeklődőket. Tóth Tiborné dr. országgyűlési képviselő kifejtette: ˝Darnózseli élvonalban áll a pályázati pénzek felhasználásában, sokunk fáradságos munkáját dicsérik a jelen megvalósítások.˝ A település ugyanis idénre körjegyzőségi és oktatási központtá vált a Szigetköz szívében, az intézményi beruházások mellett a képviselő-testület saját és pályázati forrásból építette újjá a buszfordulót, az 1401-es út belterületi szakaszát, ami több mint negyven éve épült, a Széchenyi és a Templom utcát. Elkészült a szigetközi településeket összekötő kerékpárút hiányzó szakasza is. A beruházások az átmenő forgalom könnyítését, a település közlekedésbiztonságát és a tömegközlekedés komfortigényének növelését szolgálják.

A gyermekek bringás felvonulással avatták fel a frissen megáldott kerékpárutat.
A gyermekek bringás felvonulással avatták fel a frissen megáldott kerékpárutat.

A buszforduló az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében újulhatott meg, a beruházás értéke közel 22 millió, ebből az önkormányzat 2,2 millió forintot finanszírozott. A buszfordulóval együtt az Ady Endre utca egy része is új burkolatot kapott, buszvárókat építettek, padokat, szemeteseket és kerékpártárolókat helyeztek ki.

Elkészült a szigetközi településeket összekötő kerékpárút hiányzó szakasza is.

Az EuroVelo6 kerékpárút hiányzó szakaszának megépítése is sokat váratott magára. Bár már 2005-ben elkészült a Regionális Operatív Program tízmillió forintos támogatásával a községet átszelő kerékpárút és közút terve, megépítésére idén tavaszig kellett várni. A 46 millió forintos beruházáshoz a község 9,3 millió forintot biztosított hitelfelvétel nélkül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csaba éjfélre érkezik meg Beregszászba

Mosonmagyaróvár-Beregszász - Esővel és kánikulával is szembe kellett néznie, egészségi problémák is… Tovább olvasom