Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Látszólag biztonságos, mégis sok a baleset

Néhány órán belül két baleset is történt a minap a hegyeshalmi „ipszilon" elágazásban: az egyik emberéletet is követelt.

Átadása óta feltűnően sok a karambol ebben a kereszteződésben. A rendőrség most azt vizsgálja, miként tehetnék biztonságosabbá a csomópontot.

Ismét baleset történt a hegyeshalmi, úgynevezett „ipszilon" elágazásnál a minap, ráadásul ezúttal néhány órán belül kettő is. Az elsőnél egy Volkswagen Sharan és egy BMW személyautó ütközött a csomópontban, ám az autókban ülők szerencsére különösebb sérülések nélkül megúszták a találkozást. A második eset már sajnos ennél jóval súlyosabb kimenetelű volt.

Itt egy Hegyeshalom felől érkező Renault 5-ös sofőrje figyelmetlenül hajtott a kereszteződésbe és nem adott elsőbbséget a védett úton, az autópálya felől közlekedő Volkswagen Passatnak. Az ütközéstől a Renault az árokba csapódott, vezetőjét és utasát a tűzoltók szabadították ki a roncsból. Mindkettőjüket súlyos sérülésekkel szállították a mentők kórházba. Két nappal később az autót vezető 68 éves férfi belehalt sérüléseibe.

Olvasóink írták

 • 8. idegen 2011. január 29. 09:15
  „Nagyobb rendőri ellenörzés kellene az biztos. Ott rendszeresen előfordúl.hogy a Mosonmagyaróvár felől érkező és Hegyeshalom felé kanyarodó autókat szabálytalanúl előzik áthágva minden szabályt záróvonalat,forgalom elől elzárt területet, és a balra kanyarodó sávot is figyelmen kívül hagyva.Nem egy baleset történt már az miatt,hogy az ipszilonból ki kanyarodó jármü ütkötött azért mert a bekanyarodó jármü mögül szabálytalanúl előztek.”
 • 7. Fefe72 2011. január 29. 07:11
  „Ezt a kerszteződést már eleve körforgalommal kellett volna megépíteni. A leggyorsabb és a legbiztonságosabb. Ausztriában lassan az összes lakott területen kívüli kereszteződést átépítik körforgalmúvá.”
 • 6. nonoka28 2011. január 28. 17:15
  „Ezek a balesetek pontosan mikor voltak?”
 • 5. bősárkányi 2011. január 27. 19:06
  „Nagy dilemma a biztonság fokozása és a figyelmetlenség kiküszöbölése.
  Az épp eszű gondolkodás első helyre helyezi a figyelmetlenség kiküszöbélését, bármely élethelyzetben és a biztonság növelését ezután kalkulálja ki.
  Nem elenyésző esetben a figyelmetlenséggel magyarázható, keverhető a türelmetlenség, a tolerancia teljes hiánya a közlekedésben.
  Rendszeresen kanyarodok le, fel a főútra a szóban forgó keretszteződésben és minden kétséget kizáróan kitűnően belátható, biztonságos abban az esetben, ha a közlekedési szabályok be vannak tartva, az időjárási viszonyok figyelembe vannak véve.”
 • 4. senkialadár 2011. január 27. 18:04
  „talán gyakoribb rendőri ellenőrzés elég lenne, azt ne mondjuk már hogy a tábla a hibás :S ha nincs tábla meg semmi se akkor is az az alap hogy körbe nézek és megítélem mehetek e vagy várjak míg elhalad.”
 • 3. Tmoha 2011. január 27. 17:42
  „Lehet, hogy gyér a forgalom, de az esti, sötét órákban nagy a forgalom. Az egy haláleset is sok! Amióta kész a kereszteződés, számos baleset történt, ezért lenne indokolt a világítás, ha már a raktárig elvitték, nyugodtan tovább telepíthették volna!”
 • 2. kobresz 2011. január 27. 17:36
  „Azért az a kerszteződés egy kivilágítást megérdemelne !!!!!!!”
 • 1. atenyek 2011. január 27. 09:19
  „Ez egy nagyon kis forgalmú kereszteződés. A reggeli és esti az vendégmunkás hadsereget is forgalom irányítás nélkül levezeti... szinte nulla várakozási idővel. A nap többi szakában pedig szinte üres. Ahogyan a baleset időpontjában is az volt. A bmw-s esetnél pont arra jártam és láttam ahogyan rakják trailer-re. Tiszta idő volt, a madár sem járt arra... :)

  A baleset leírása szerint
  "a védett úton, az autópálya felől közlekedő Volkswagen Passatnak."

  Tehát Hegyeshalom felől a Stop tábla ellenére(!) a jobbra nagyon jól belátható kereszteződésben figyelmetlen volt a sofőr. Ha lett volna neki kanyarodó sáv´ Móvár fele, a Passat akkor is elkaszálta volna. Ez tény.
  Mivel ez egy kis forgalmú kereszteződés ezért lámpát rakni ide ugyanolyan bosszantóan vicces lenne, mint Óváron a régi Hungarocamion telephelynél. Ott az óránként esedékes 1-2 kamion kihajtásával szokták magyarázni a szakemberek´ :)

  A körforgalom kiépítése megelőzte volna ezt az esetet az tény... illetve az előbbieket is. Hiszen az egy elég böszme´ forgalomszabályzó eszköz, aminél max koccanások fordulhatnak elő.
  A kérdés az, hogy az esetszám és a forgalom nagysága a szakemberek szerint indokolja-e ezt. Ha igen, akkor meg lesz-e rá pénz. :))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Döntenek a büdzséről

A Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás (MTKT) ma délelőtt 11 órakor tanácsülést tart a… Tovább olvasom