Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 23°C Még több cikk.

Lángolt a vasúti töltés oldala Hegyeshalomnál - Fotók

Mosonmagyaróvár és Hegyeshalom közé riasztották a mosonmagyaróvári tűzoltókat, ahol több helyen hosszan égett a vasúti töltés oldala szombat délután.

A nagy füst végett a vasúti forgalmat korlátozták. Az oltást nehezítette, hogy a Hegyeshalom-Rajka vasútvonalon is égett a vasúti töltés.

A tűz oltását nem könnyítette meg, hogy helyenként csak nagy nehézségek árán lehetett megközelíteni a helyszínt. A lángokat sikerült rövid időn belül eloltani, azonban az utómunkálatok az esti órákban értek véget.

Fotó: mosonmagyaróvári tűzoltóság
Fotó: mosonmagyaróvári tűzoltóság


A tűz oltásában segítettek a hegyeshalmi, mosonszolnoki, rajkai és levéli önkéntes tűzoltók - olvasható a mosonmagyaróvári tűzoltóság tájékoztatójában.

Összesen 6 gépjárműfecskendő és 1 vízszállító gépjármű vett részt az oltásban.

Fotó: mosonmagyaróvári tűzoltóság
Fotó: mosonmagyaróvári tűzoltóság

Olvasóink írták

 • 11. Legate 2011. április 27. 07:21
  „Ez ám a napilap... :D”
 • 10. duhos2 2011. április 25. 20:22
  „Orbán "Train Force One" tesztelése elkezdődött. :)”
 • 9. mvjozso 2011. április 25. 20:09
  „Így van Bandy!Ők nem voltak ott!Én ott voltam!Nem az avar tűz hanem a szemét "telep" az volt a rossz!”
 • 8. Rebiii 2011. április 25. 15:04
  „A 4.hozzászólónak köszönjük az elmés hozzászólást...Minden bozóttűzhöz azért kell tűzoltót hívni mert egyrészt ez a munkájuk hogy TÜZET OLTSANAK másrészt meg ha felgyullad egy egész erdősáv vagy akármi más akkor mit csinálsz észlény?-.-" Olyan füst volt ,hogy alig lehetett látni,nagyobb baj is lehetett volna belőle.”
 • 7. Bandy011 2011. április 25. 00:50
  „Hello mindenkinek asziszem sokan nincsenek tisztában dolgokkal nem a sinek felé van a gond hanem a másik írányba az erdősök fele én tudom miről van szó mert résztvettem az oltásban és nem azért de volt ahol 4-5 hektáros erödötöl fél méterel oltotuk el a lángokat az ha leég 40-50 milios kár is lehet és csak gratulálni tudok az illegális szemetelöknek mert akik törmeléket raknak le az miatt nehezebb a terepet megközelitení és a traktor , auto gumiktol pedig nem csak az aljnövényzet hanem fák teteje is kigyulladt volt ahol 30 félig vagy teljesen eléget gumit találtunk és csak gratulálok a hegyesi önkéntes tűzoltoknak akik elsöközt érkeztek és utolsóként távoztak velük vettemrészt én is és a 2 barátom és a testvérem is pedig 2-önk 16 másik 17 és a tesom 20 éves és 5:30 órán keresztül ott voltunk segiteni”
 • 6. cerka99 2011. április 24. 20:03
  „Nem tudom mi történt, de... aki nem volt ott az ne alkosson véleményt. Csak arra lennék kíváncsi, hogy senkinek nem jutott eszébe az, hogy felvegye a telefont és szóljon - ugyan emberek nagy a füst Levélen, vagy a többi településen- mi is van itt. És miért kell a tűzoltókat hívni?? Ember, szívd azt a levegőt amikor ég az avar, és nem volt még itt bozótról szó! Akkor nagyobb lett volna füst... erről ennyit. Ja! És akik ott voltak és dolgoztak azoknak elismerés!”
 • 5. anuvuk 2011. április 24. 18:45
  „norbi29. Amilyen drága a gyomirtó, elképzelhető,- de ez durva lenne.
  A leégetés csak nagyobbra növeszti a gazt, - ott kullancs, a sínek mellett?”
 • 4. dünnyögő 2011. április 24. 17:30
  „Mi a fenéért kell minden fellobbant bozóthoz kivonulni a tűzoltóknak? Egy vasúti töltésen mi éghet el? A kőszórás, vagy a sínek ?
  A régi , elszáradt aljnövényzetért nem nagy kár. A leégetés táplálja a fejlődő új növényeket, elpusztítja a káros rovarokat ( pl kullancs) .”
 • 3. norbi29 2011. április 24. 11:21
  „vagy esetleg a vasuttársaság szeretett volna olcsón megszabadulni a gaztól :)”
 • 2. Egyállampolgár 2011. április 24. 11:12
  „Rézkábelek nem hevertek a földön?”
 • 1. anuvuk 2011. április 24. 10:42
  „Megint a pirománia!
  Nagy valószínűséggel csikk kidobásából gyulladt meg a rendkívül száraz gyomirtózott növényzet, mely átterjedt a távolabbi növényzetre is. Egy aprócska "felesleges" dolog miatt, mennyi bosszúság tud keletkezni.
  A vasúton általános dohányzási tilalom kell, mindenkire vonatkozóan !!!!!

  " Madárvédelem - Természetvédelem "”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Avartüzek miatt késnek a vonatok Mosonmagyaróvár környékén

Avartüzek miatt késnek a vonatok a Budapest–Győr–Hegyeshalom és a… Tovább olvasom