Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Lakhatatlan lett az otthonuk

Még január 3-án robbant fel a vegyes tüzelésű kazán Vörös Gábornéék mosonszolnoki otthonában. A statikus megállapítása szerint a ház lakhatatlan. A négytagú család most Hegyeshalomban húzta meg magát rokonoknál, de bíznak benne, mielőbb hazatérhetnek.

„Igyekszünk anyagilag és eszközökkel is támogatni a családot. A ház lakhatóvá tételében is segítünk építőanyagok biztosításával, a szakemberek költségeibe is beszállunk."
Török Sándor, polgármester
Tűzhöz riasztották a mosonmagyaróvári tűzoltókat január 3-án Mosonszolnokra („Súlyosan sérült egy férfi a robbanástól" – Kisalföld, 2012. január 4.). Egy vegyes tüzelésű kazán robbant fel, melynek során egy férfi égési sérüléseket szenvedett („Öt lakástűz volt két nap alatt" – Kisalföld, 2012. január 6.).

A tűzeset után mintegy két héttel megkerestük a családot. Látogatásunkkor jöttek éppen haza Hegyeshalomból, ugyanis ott rokonok fogadták be őket, amíg újból lakhatóvá nem válik a házuk.

– Hat éve épült a könnyűszerkezetes házunk, melynek hátsó oldala, de a belső falak is sérültek a robbanás következtében. Ablakok törtek ki, tönkrement a konyhabútor, a mosógép – mely a kazánnal egy helyiségben volt – a hő hatására. Jelenleg nincs víz és gáz biztonsági okokból, és villany is csak a ház egy részében. Nem tudjuk, hogy mi okozhatta a kazán robbanását – panaszolja Vörös Gáborné. A Sopronban tanuló 16 éves Alexandra és a Mosonmagyaróváron a Hunyadi-iskolába járó 17 éves Gábor édesanyja elmondta: a statikus megállapította, hogy a ház lakhatatlan, ezért költözniük kellett. Vörös Gáborné élettársa, Sovánszki József égési sérüléseket szenvedett. Mára a kórházból kiengedték, ám vissza kell még járnia kötözésre. A jánossomorjai fiatalember szerint még érzékeny az égett bőrfelület.

– Alexandra a robbanás idején nem tartózkodott itthon, viszont a fiamat nagyon megviselte ez az eset – fűzi hozzá az édesanya. A család szűkös anyagi körülmények között él. A családi pótlékból és alkalmi munkákból gazdálkodnak. A házra nem volt biztosításuk.

Török Sándor polgármester érdeklődésünkre elmondta: „Igyekszünk anyagilag és eszközökkel is támogatni a családot. A ház lakhatóvá tételében is segítünk építőanyagok biztosításával, a szakemberek költségeibe – statikus, műszaki ellenőr, villanyszerelő – is beszállunk. A család rokonokkal tudja majd megoldani a falazást."

Vörös Gáborné reméli, hogy mielőbb visszaköltözhetnek otthonukba. A nehéz helyzetbe került család bármilyen segítségnek örülne, akár a tönkrement eszközök pótlására is elfogad műszaki cikkeket.

Olvasóink írták

  • 2. Kránitzné 2012. január 23. 16:25
    „Valakiknek el kell kezdeni segíteni.Ha van az emberekben tisztesség előbb utóbb visszasegítik.Ha tudok én is segítek......”
  • 1. qvik1 2012. január 22. 13:07
    „Sajnálatos eset, de nekem vagy a másiknak ki segít? ..............”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helytörténeti emlékeket őriznek a Sváb Házban

Helytörténeti emlékeket őriz a levéli Sváb Ház, a helyileg védett épületet az önkormányzat tavaly… Tovább olvasom