Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Lakhatás, munka, képzés hajléktalanoknak

Lakhatással, munkával, képzéssel az integrációért címmel uniós támogatással, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával 2012 márciusáig a mosonmagyaróvári Családok Átmeneti Otthona (CSÁO) és a hajléktalanellátó szolgálat pályázatot nyert.

Ennek keretében hajléktalanellátó intézményekben, családok átmeneti otthonában vagy anyaotthonokban élő személyeken szeretnének segíteni lakhatási támogatással, munkahelykereséssel vagy éppen továbbképzésükkel. A programokról olyanok is érdeklődhetnek, akik utcán, közterületen, lakásként nem használható helyen élnek és a családsegítő szolgáltatást nyújtó intézménnyel igazolt kapcsolatban állnak.

– Olyan munkáltatókat kerestünk, keresünk meg, akik a fenti csoportok közül foglalkoztatnának munkásokat. Amennyiben ilyen személyeket alkalmaznának, a program során fél évig a pályázat keretében a bérük egy részét állnánk – magyarázza Forgács Anikó, a mosonmagyaróvári CSÁO munkatársa. A projekt kiterjed képzésükre is. Mint megtudtuk, a megyében Mosonmagyaróváron takarítókat képeznének. A régióban még Kőszegen, Szombathelyen és Zalaegerszegen a szobafestő, földmunkagép-kezelő, szobaasszony, bútorkárpitos, motorfűrész-kezelő szakmákat lehetne kitanulni. A képzések időtartama 3–8 hónap között változik. A képző intézmény szállást és havi támogatást is biztosít azoknak, akik lakóhelyüktől távol jelentkeznek a képzésre. Ennek részleteiről bővebb tájékoztatást a 96/204-168-as (Mosonmagyaróvár, Barátság u. 29.) és a 96/203-379-es (Mosonmagyaróvár, Barátság u. 4.) telefonszámon lehet kérni.

Forgács Anikó még elmondta: a projekt lehetőséget nyújt lakhatási támogatás biztosítására is. Erre ugyancsak pályázhatnak a családok, a nyertesek fél évig kapják a segítséget, gyerekenként pedig további 5–5 ezer forintra lehet még számítani.

– A soproni és a győri hajléktalanellátó szolgálat és a családok átmeneti otthona lakóinak is felajánljuk a lehetőséget, így ők is pályázhatnak a képzésekre, lakhatási támogatásra – tette hozzá a szakember.

Olvasóink írták

  • 1. invektus 2010. június 28. 11:26
    „:) köszönöm”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent László-napi megemlékezés Mosonmagyaróváron

Szent Lászlóra emlékeztek vasárnap Mosonmagyaróváron a lovagkirály szobránál. Tovább olvasom