Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Lakat alatt a csütörtöki gyermekgyilkosság gyanúsítottja - fotók

Előzetes letartóztatásba helyezték pénteken a mosonmagyaróvári gyermekgyilkosság gyanúsítottját, a szlovák származású H. Lubomírát. A fogva tartást egy hónapra rendelték el.

Aligha számíthat most szánalomra, de azért rögzítjük, hogy rosszul volt és megviseltnek tűnt a 29 éves anya, aki a gyanú - és saját beismerése szerint - tegnap reggel a jeges tóba dobta három éves kisfiát Mosonmagyaróváron. A mindenkit felkavaró gyilkosságot feltehetően azért követte el, mert haragot érzett férje ellen, akivel válófélben volt és akinek a felügyeleti jogot ítélte a bíróság.
 
Előzetesben a mosonmagyaróvári gyilkosság gyanúsítottja. Fotó: Mészáros Mátyás


Az asszony őrizetben volt, s az ügyészség indítványára elrendelte előzetes letartóztatását a Győri Városi Bíróság. Pszichés állapotára tekintettel az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölték ki a fogva tartás helyszínéül, így a gyanúsítottat még ma Budapestre szállítják.
 
A bíróság határozatát mind az ügyész, mind a gyanúsított, mind védője tudomásul vette, így az első fokon jogerős - tudatta dr. Máté Kinga bírósági szóvivő.
 
A tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettét a büntető törvénykönyv 10 évtől 20 évig, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Korábban:

A bányató jeges vizébe dobta hároméves kisfiát egy 29 éves asszony, majd feladta magát a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon reggel 7 óra körül. A gyermek halálát fulladás okozta, a kis holttestet a tűzoltók vitték partra. A Kisalföld úgy tudja, a házaspár válófélben volt, az apróság felügyeletét az apának ítélte a bíróság. A nőt őrizetbe vette a rendőrség.

Szörnyű tettet követett el egy 29 éves külföldi állampolgárságú asszony: autóba ültette hároméves kisfiát és otthonából a Mosonmagyaróvár határában található bányatóhoz hajtott. Ott kezében a gyermekkel besétált a vízbe, majd a tóba hajította a kisfiút. Ezt követően jelentkezett a rendőrkapitányság ügyeletén. A gyermek halálát nem a jeges víz miatti kihűlés, hanem a csütörtök délelőtt elvégzett igazságügyi orvos szakértői boncolás szerint fulladás okozta. A nőt azonnal őrizetbe vették, ellene emberölés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a megyei rendőr-főkapitányság. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője, Dobos Viktória elmondta lapunknak, hogy az igazgatóság ügyeletét a rendőrség értesítette fél nyolckor a történtekről. A mosonmagyaróvári tűzoltók mentek a helyszínre, a tó vizén 1–2 centiméter vastag volt a jég. A kisfiú élettelen testét kézzel emelték ki a jeges vízből, s adták át a rendőrségnek.

A rendőrség több információt egyelőre nem közölt, a kihallgatás és a meghallgatások még este is tartottak.

A Kisalföld információja szerint az apa német állampolgár, Ausztriában, Bécsújhelyen van a munkahelye, tanár. A nő nem dolgozott. Azért választották a mosonmagyaróvári házat otthonuknak, mert jók a körülmények, nem drága az élet, s a férj onnét könnyen bejár dolgozni. Úgy tudjuk, a házaspár között megromlott a viszony, válófélben vannak, s a bíróság a férfinek ítélte a gyermek felügyeletét. Feltehetően ez indította az asszonyt szörnyű tettére. Információnk szerint a nő úgy vitte el otthonról a kisfiút, hogy a férjére zárta az ajtót. A házaspár három éve, karácsony környékén költözött a Dózsa György utcai kis házba. A szomszédok kedves, csendes embereknek ismerték meg őket, a kis Benjamin pedig igazán életvidám kisfiú volt. Szeptemberben kezdte az óvodát. Soha nem látták veszekedni a házaspárt, ezért is döbbentette meg őket az anya tette.

Benjamin életvidám kisfiú volt, szerette a mozdonyokat és a csokoládét... Szeptemberben kezdte az óvodát – mondja megtörten Höff Christian, az édesapa Fotó: Méhes Ákos
Benjamin életvidám kisfiú volt, szerette a mozdonyokat és a csokoládét... Szeptemberben kezdte az óvodát – mondja megtörten Höff Christian, az édesapa Fotó: Méhes Ákos

Megtörve, értetlenül áll a történtek előtt Höff Christian, a kisfiú édesapja. Könnyeivel küszködve mesélt az apa a Kisalföldnek Benjaminról, a mindig életvidám kisfiúról, aki nagyon szerette a mozdonyokat, a csokoládét és imádott szaladgálni. A férfi mint mondja: ahogy minden reggel, úgy csütörtök is fél hatkor a fürdőszobába ment, amikor a felesége hirtelen bezárta a helyiségbe. Az ajtó túloldaláról hallotta, amint kisfia keservesen sír, ezért próbált kitörni, de nem sikerült. Megkísérelt az ablakon át kimenekülni, hogy segítsen a kisfiának, de ez a próbálkozása is hiábavaló volt. Csaknem egy óra telt el, mire kiszabadult. Azonnal a rendőrségre ment, elmondta, hogy a kisfiát elrabolták. Ott közölték vele a szörnyű hírt.

Az apa könnyeivel küszködve, kisfia játékait szorongatva beszélt a Kisalföldnek. Teljesen összetört a történtek súlya alatt, azt mondja: Benjamin volt a mindene, nem tudja, miként lesz ezután. Állítja, semmi előjele nem volt felesége szörnyű tettének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Saját készítésű ajándékok – a bevétel a gyerekeké

Tovább olvasom