Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Lakásotthon létesült tizenkét gyereknek

Átadták a huszonhatmillió forintból kialakított, augusztus 1-jétől már működő lakásotthont Jánossomorján.
A jánossomorjai új lakásotthont Szabó Miklós, a megyei önkormányzat alelnöke adta át. Elmondta: Korognai László képviselő kezdeményezésére a megyei önkormányzat úgy döntött: a szakonyi lakásotthont megszünteti, és egy régi, Mosonmagyaróvárral és környékével szembeni adósságát teljesítve Jánossomorján hoz létre lakásotthont. A törvény szerint ugyanis a gyermekek elhelyezését a szüleiktől 50 kilométeres körzeten belül kell biztosítani.

26 millió forintot költöttek az otthon kialakítására. Az alelnök elmondta: azért esett Jánossomorjára a választásuk, mert a városban minden feltétel biztosított, itt kisebb a külső környezeti ártalom is.
Kurunczi Károly, Jánossomorja polgármestere hangsúlyozta: a város szeretettel várta a gyerekeket, megkülönböztetett figyelemmel óvják őket. Domán Beáta, a lakásotthon nevelője arról tájékoztatta a Kisalföldet, hogy egy pedagógus és négy gyermekfelügyelő gondozza a hét gyermeket, akik közül a legfiatalabb hét-, a legidősebb 15 éves.

A lakásotthonban összesen 12, háromtól 18 éves korú gyermeket tudnak fogadni, így várhatóan még érkeznek ide kis lakók. Hangsúlyozta: elsődleges feladatuk kis védenceik beszoktatása volt. Horváth Lajos, a Győri Gyermekvédelmi Központ igazgatóhelyettese elmondta: csaknem százan jelentkeztek a meghirdetett öt álláshelyre. A közalkalmazott közül a nevelő felsőfokú pedagógiai végzettséggel és gyakorlattal, a gyermekfelügyelők pedig pedagógiai asszisztensi oklevéllel rendelkeznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aláírások a kárpótlásért

A csallóközi örökösök kárpótlásáról szóló törvény megszületésére aláírásba kezdtek Komáromban. Tovább olvasom