Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Lába tört a motorosnak Mosonmagyaróváron

Súlyos sérüléseket szenvedett egy segédmotoros egy kerékpáros figyelmetlenségéből pénteken kora délután Mosonmagyaróváron a Fő utcán.

A segédmotoros a Pozsonyi út felől haladt A Fő utcán, amikor a Serényi-kapuhoz érve egy kerékpáros hajtott elé. A biciklis körültekintés nélkül tekert a gyalogátkelőre. A motoros próbálta elkerülni az ütközést a biciklissel, ezért hirtelen fékezett, ám ettől elesett. Az esés következtében a motoros lába több helyen eltört. A biciklis megállás és segítségnyújtás nélkül tovább hajtott a Városház utca irányába.

A rendőrség keresi a feltehetően piros színű kerékpáron ülő húsz év körüli fiatalembert. Várják mindazok jelentkezését, akik látták a balesetet, vagy bármit tudnak a biciklisről. Jelentkezni lehet személyesen a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon, vagy telefonon a 215-433-as, vagy 107-es számon.

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. bringaval 2013. május 22. 09:11
  „Hunter111: ahogy mondod, zebrán a gyalogosnak van elsőbbsége, megköszönhetné az életét a szemfüles kamionsofőrnek, az biztos.
  Manapság (legalábbis Győrben) lépten-nyomon úgynevezett bicikliutakat létesítenek, többnyire járdákból sárga festékkel kihasítva. Nem kell ahhoz szellemi toprongynak lenni, hogy az ilyen körülmények közé kényszerített biciklis gyalogosnak érezze magát, és akként viselkedjen!
  Az embered hajmeresztő manővere közben pedig a nagy számok törvénye alapján 80% körüli valószínűséggel ott lapult a zsebében a KRESZ-vizsgáját és járművezetői alkalmasságát igazoló jogosítványa!”
 • 40. hunter111 2013. május 21. 16:34
  „2013.05.11-én 13,30 körüli időben az agyhalott barom kerékpáros a kórháznál lévő gyalogátkelőhelyen pofátlan,balesetveszélyes és szabálytalan módon áthajtott a szabályosan közlekedő,kanyarodást végző kamion előtt. A kamionos reflexének köszönheti talán az életét! Ezek után még pofátlan módon neki állt feljebb.Az ötven körüli férfi ennyi idősen még nem tanulta meg hogy a GYALOGÁTKELŐHELY NEM KERÉKPÁRÚT és ott csak akkor van elsőbbsége ha leszáll a kerékpárról és azt áttolja! Gondolom ha a baleset bekövetkezett volna, a kórházban panaszkodott volna a hozzátartozóinak hogy elütötték a gyalogátkelőhelyen.Az ilyen idiótákat eltiltanék még a kerékpáros közlekedéstől is,és semmi sajnálat nem lenne bennem ha elütnék!”
 • 39. Lone_wolf.. 2013. május 21. 15:17
  „Mikor találják meg a <moderálva> ?”
 • 38. babyangyal 2013. május 21. 11:13
  „Magyarországon sajnos hiányzik az emberekből a közlekedési morál mindenki csak siet és szent meggyőződése,hogy neki van elsőbbsége a kresz meg le<moderálva>va akár biciklis,gyalogos vagy autós az illető !!!! Mosonmagyaróváron pedig látványosan sokan közlekednek <moderálva>ul és csak a szidalmazás megy ,hogy ez nem tud vezetni ez nem tud biciklizni hát szóval szégyen szerintem kezdjen mindenki magába nézni hátha akkor javul a helyzet.”
 • 37. kekec 2013. május 20. 13:08
  „35. Lobbo71

  " a kamionnak sincs elsőbbsége a kereszteződés előtt 2 méterrel, csak a kereszteződésBEN. Mégis megállsz és elsőbbséget adsz neki"
  Csakhogy a gyalogos meg tud állni fél méteren, a kamion pedig nem. Ég és föld.
  Másrészt pedig a gyakorlatban nyilvánvalóan nem a normálisan, tempósan és egyértelműen a zebra felé tartó gyalogok okoznak gondot: olyannak lassítunk/megállunk, átmegy, indulunk, kész. Viszont a bizonytalan, (akár másfelé) nézegető, tébláboló ténfergők vagy éppen - nem ritka - visszahőkölő ijedezősök miatt eszem ágában sincs ott ácsorogni. Sokkal előbb végzünk, ha én szépen elmegyek előttük, aztán csináljanak, amit akarnak.”
 • 36. kekec 2013. május 20. 12:57
  „26. Lobbo71 2013.05.18. 09:30

  "... a gyalogosnak mindig elsőbbsége volt a zebrán. Akkor is, ha még nem lépett le, de láthatóan át akar menni"
  Nagy szart. Idézném: ´(7) A kijelölt gyalogosátkelőhelyen *áthalaDÓ* gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van.´
  *Nem* az áthaladásra készülőnek, *se nem* az áthaladásra készülni tűnőnek, hanem a *ténylegesen áthalaDÓnak*.
  Íme: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=97500001.KPM#pr908

  "A főútvonalon jövő kamiont szoktam felhozni példának. Annak is csak a kereszteződésben van elsőbbsége, mégse hajtasz ki elé, ha látod, hogy jön de még nem érte el a kereszteződést. Hanem megállsz és elsőbbséget adsz. "
  Elég buta példa. Természetesen szívfájdalom nélkül kihajtok, ha úgy adódik.
  Oké, valójában vagyok olyan rendes, hogy ha jól láthatóan egyedül jön (azaz utána ki tudok menni), akkor nem fogom feleslegesen lassításra kényszeríteni; ha viszont nagy a forgalom és előtte van annyi hely, hogy nem kell miattam *nagyot* fékeznie, akkor bizony kimegyek. És még mielőtt valaki elkezdene hülyeségeket beszélni, gyorsan tisztázzuk: ez *nem jelenti azt*, hogy ne adtam volna meg az elsőbbségét.”
 • 35. Lobbo71 2013. május 18. 18:58
  „34. Mankapunka: a járdán valóban nincs, ahogy a kamionnak sincs elsőbbsége a kereszteződés előtt 2 méterrel, csak a kereszteződésBEN. Mégis megállsz és elsőbbséget adsz neki.”
 • 34. Mankapunka 2013. május 18. 17:00
  „Lobbo

  Nincs elsőbbsége a gyalogosnak, ha a járdán áll, és nem a zebrán. Ebben igazuk van. Én nem szeretem mindig pazarolni arra az üzemanyagot, hogy minden zebránál megálljak. Egy ilyen szerelvény 0-ról megmozdítása tudod mennyi energiát emészt fel?”
 • 33. Olajos 2013. május 18. 16:35
  „Kedves Szitu!
  A teljes képhez hozzátartozik hogy a tuskós körforgalomban nem csak zebra van, hanem a zebra mellett kerékpáros sáv is , amin át lehet tekerni az úttesten. Persze ha nem jön semmi , ugyanis van ott egy szép nagy háromszög alakú tábla a bringásoknak , amit az istenért nem tudnak hova rakni... Magyarul eszükbe sem jut, hogy az rájuk vonatkozik...”
 • 32. Lone_wolf.. 2013. május 18. 12:02
  „29. bringaval 2013.05.18. 11:13
  Pontosítok ! 20éve ha a gyalo9gos még ha egy méterre is hajolt az út fölé de nem lépett le és megálltál neki ,már mehettél is vissza központba mert megbuktattak.Ezt az ostoba megállást nevezték gyalogoscsalogatásnak és bukótényező volt.Akkor legalább körülnézett a sok Moderálva.Ha már lelépett akkor persze elsőbbsége volt akkor is.Az hogy ott szteppel vagy nyújtogatja a nyakát vagy fejen áll senkit sem érdekelt addig amíg le nem lépett.”
 • 31. bringaval 2013. május 18. 11:56
  „Powerarc: az olyan kerékpáros ÁTVEZETÉSEKNÉL, amilyet a linkedben mutattál, egyértelmű, hogy nincs elsőbbsége a biciklisnek.
  Kívánságod teljesül, itt az egész mondatod: "A zebrák melletti kerékpársávoknál én még mindenhol, kivétel nélkül elsőbbségadás kötelező jelzőtáblát láttam. talán azért, mert a kerékpáros jóval nagyobb tempóban közlekedik és jobban teszi ha nem lendületből teker az úttestre, mert elég nagy eséllyel kivasalva lesz..."
  Azt írtad, hogy mindenhol, kivétel nélkül elsőbbségadás kötelező jelzőtáblát láttál.
  Én meg mutattam egy zebrát, ami mellett kerékpáros átvezetés van, mégis a biciklisnek van elsőbbsége.
  Üdv neked!”
 • 30. Powerarc 2013. május 18. 11:41
  „25. bringaval 2013.05.18. 09:11
  Idézd már a teljes mondatot, a zebrák melletti kerékpársávról beszéltem. Ezért is mellékeltem a példát, ilyen helyeken a bringásnak nincs elsőbbsége.”
 • 29. bringaval 2013. május 18. 11:13
  „Lobbo71: Nem én írtam a gyalogoscsalogatásról.
  Ha már szóba hozta valaki: nekem úgy tanították, hogy zebrán és a meghatározott helyeken elsőbbsége van a gyalogosnak, ha "kifejezte átkelési szándékát". Ez alatt az erre utaló útvonalát, körülnézését, elindulásra tett kísérletét kellett értenünk. Ez a ´gyalogoscsalogatás´ bolondéria csak később harapózott el, láthatjuk a következményeit. (elsőre levizsgáztam, semmivel sem volt gond)
  A kamionos példád nagyon jó, én is így értelmezem.”
 • 28. An0nim77 2013. május 18. 10:59
  „Egyébiránt, ha segédmotorkerékpárosnak lába tört, törjön lába az okozó kerékpárosnak is....”
 • 27. Lone_wolf.. 2013. május 18. 10:10
  „26. Lobbo71 2013.05.18. 09:30

  21. bringaval: nincs olyan, hogy "gyalogoscsalogatás". Lehet, hogy régen néhány oktató félreértelmezte a kreszt (nem újdonság, ma is van jópár), de a gyalogosnak mindig elsőbbsége volt a zebrán. Akkor is, ha még nem lépett le, de láthatóan át akar menni.

  El vagy tévedve komám , ezért régen simán buktattak.”
 • 26. Lobbo71 2013. május 18. 09:30
  „21. bringaval: nincs olyan, hogy "gyalogoscsalogatás". Lehet, hogy régen néhány oktató félreértelmezte a kreszt (nem újdonság, ma is van jópár), de a gyalogosnak mindig elsőbbsége volt a zebrán. Akkor is, ha még nem lépett le, de láthatóan át akar menni.
  A főútvonalon jövő kamiont szoktam felhozni példának. Annak is csak a kereszteződésben van elsőbbsége, mégse hajtasz ki elé, ha látod, hogy jön de még nem érte el a kereszteződést. Hanem megállsz és elsőbbséget adsz.
  A zebra egy főútvonal, ahol az autósoknak elsőbbségadás kötelező tábla van kitéve. Így kell értelmezni és eszerint kell viselkedni. Ha zebrán elütsz egy gyalogost, mindig te leszel a hibás, akármit mondasz a rendőröknek.”
 • 25. bringaval 2013. május 18. 09:11
  „Powerarc, nem tűnt fel, hogy azt írtad: "kerékpársávoknál én még mindenhol, kivétel nélkül elsőbbségadás kötelező jelzőtáblát láttam "?
  A cikkbeli helyzetben nincs is biciklisáv, bár te egyértelműen bicikliútra gondoltál, hiszen a biciklisáv elsőbbségi viszonyai nem is térhetnek el a mellette levő többi sávétól! Fogalomzavar.
  Én meg azt írtam: "a cikkbeli cselekmény abszolút elítélendő"??
  Mi a kérdés?”
 • 24. bringaval 2013. május 18. 09:04
  „Nonnobis, helyeselted Powerarc kijelentését, miszerint a "zebrák melletti kerékpársávoknál én még mindenhol, kivétel nélkül elsőbbségadás kötelező jelzőtáblát láttam. talán azért, mert a kerékpáros jóval nagyobb tempóban közlekedik és jobban teszi ha nem lendületből teker az úttestre, mert elég nagy eséllyel kivasalva lesz...", ezért címeztem neked is a korábbi hozzászólásomat.
  A beszúrt link rosszul jelenik meg, talán a képfeltöltésen keresztül a Zólyom utca felőli irányból nyilvánvalóbb a helyzet.
  http://kepfeltoltes.hu/view/130518/elsobbseg_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  Az, hogy mit feltételezel rólam, az a te dolgod.
  A biciklisek KRESZ-nem-tudásáról szóló gumicsontot nyám-nyám, látom, szépen rágod. Elsősorban nem a tudatlansággal, hanem az elképesztően hanyag magatartással van a baj. A tudás, ha nem párosul morállal, önmagában semmit sem ér.
  Autós ismerőseim közül többen, ha átülnek biciklire, mennek tökön-paszulyon át, forgalommal szemben, a hajam égnek áll tőlük, pedig kocsiban normálisak.
  Jó közlekedést!”
 • 23. Powerarc 2013. május 18. 08:52
  „21. bringaval 2013.05.18. 08:12
  De hol van itt arról szó, hogy a kerékpáros a védett út mellett haladt? Keresztben akart átkelni az úttesten a zebra melletti kerékpársávon, ott nincs elsőbbsége....
  http://goo.gl/maps/1401u
  Milyen tábla is van az Opel mögötti kerékpársávnál aki át akar kelni az úttesten????
  Ja, ha magán a zebrán akart átkelni bringával, akkor sincs miről beszélnünk, egyértelmű a helyzet.”
 • 22. nonnobis 2013. május 18. 08:28
  „21. bringaval 2013.05.18. 08:12 Már megbocsáss, de Te félrebeszélsz, senki nem mondta azt, hogy a biciklisnek sehol nincs elsőbbsége!
  Az általad bemásolt linkre kattintva felhívom figyelmedet az Opel Corsa hátuljánál látható táblára, ami így hátulról nézve is egy ELSŐBBSÉGADÁS KÖTELEZŐ tábla, ami ebben a formában természetesen az autósra vonatkozik. Ami nagyobb baj az az, hogy az elsőbbségedet -az írásod alapján nyilvánvalóan- a körforgalomban is tutira veszed, és tekersz-tekersz...
  Remélem még viszlát, vagy Isten Veled?”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolc térfigyelő a bűnözők ellen

Nyolc térfigyelő kamerát helyeztek el Hédervár különböző pontjain, a lovardában nyár elején befejezik a lovas turisztikai fejlesztést. Tovább olvasom