Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Kutyatámadás - ˝A német juhász nem harapott˝

Nem megvadult kutyákról van szó – állítja azoknak az ebeknek a gazdája, melyek egy hete egy fiatalasszonyt martak meg az utcán. A tulajdonos szerint csak az egyik kutya támadott, a német juhász nem ment ki az udvarról.

– Az udvaron voltam a ház mögött, amikor hangokra lettem figyelmes az utca felől. Előrementem: a két kutya a kapu felől jött hátra – kezdi annak a szombat délutánnak a történéseit Cséfalvay Katalin, akinek kutyája egy fiatalasszonyt három helyen megmart a majoroki városrészben.

– Becsuktam őket a helyükre és kimentem az utcára. Azt láttam, amint egy fiatalasszony megy át az úton, ölében viszi gyermekét. Utánamentem és önkéntelenül is végignéztem, ruházata ép volt, sérülést nem láttam rajta. Leült a kerítésre, kisfiát az ölébe vette. Mellé ültem és kérdeztem, mi történt, mire azt mondta: megharapta a kutya. Én kértem, hogy hívjunk mentőt, ám ő azt válaszolta: nem mentő kell, hanem rendőrség. Később aztán megérkeztek a mentők is, és láttam, amint bekötötték a lábát. Kérdeztem a mentőket, hogy mennyire súlyos a seb. Tapasztalatból azt mondták, emiatt biztosan nem kell bent maradnia a kórházban. Ez számomra megnyugtatóan hangzott. Este aztán megtudtuk a rendőröktől, hogy a hölgy már hazament és jól van.

– Az eset minket is nagyon megviselt. Aznap éjszaka nem tudtam aludni és másnap sem volt lelkierőm a Kisalföld megkeresésére nyilatkozni. Mivel a balesetnek a családból nem volt szemtanúja, az újságcikkből értesültünk a részletekről. Bárhogy próbáltam elképzelni, nem tudtam összerakni az esetet a hölgy elmondása szerint. A kutyák nagyon nyugodtak voltak, erőszaknak, ellenállásnak semmi nyoma nem volt. A történteket végül a két szemtanútól tudtuk meg. Elmondásuk szerint körülbelül tizenöt méterről látszott, hogy résnyire nyitva a kiskapu és a német juhász néz ki rajta. Megdöbbentek, amikor látták, hogy ennek ellenére a fiatalasszony továbbmegy a kisgyerekkel. Feltehetően a kisbicikli zajára jött ki a terrier, a másik kutya viszont az udvaron maradt. Az egyik férfi a terriert beküldte az udvarra és becsukta a kaput, amiért nagyon hálás vagyok. Rettenetesen sajnálom a történteket, ennek nem szabadott volna bekövetkeznie, szerencse, hogy nem megvadult kutyákról van szó és komolyabb sérülés nem történt. (A nő két vádliját, és egyik térdhajlatát harapta meg az eb – a szerk.)

– A német juhászt tíz éve neveljük, szeretjük. Értelmes, intelligens kutya, nem megy ki az utcára engedély nélkül. Neki a kapu a határvonal. Életében nem bántott, nem harapott meg senkit, mint ahogy szerintünk most sem. A terrier ugyan indulatosabb, de embert soha nem bántott. Korábban két esetben csinált kalamajkát olyanokkal, akik heccelték a kerítésen keresztül. Azóta bezárva tartjuk mindkét kutyát, csak akkor engedjük ki őket az udvarra, amikor otthon vagyunk – mondja Cséfalvay Katalin. (A rendőrség „helybenhagyólag lefoglalta" a kutyákat az eset után – a szerk.)

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. Mert 2013. május 23. 10:53
  „Én akkor is sajnálom a kutyákat!!!!!!! :(”
 • 31. Muaddib 2013. május 14. 21:02
  „21. Mert

  "A kutya nem veszélyes állat, tartani tudni kell...ennyi"

  Hát ebben az esetben tartáshoz nem értettek az biztos.

  Mert. Értsd már, meg hogy úgy kell élnünk, hogy segítsük másokat, és ne veszélyeztessük.
  Én is kutya párti vagyok de sajnos sok a felelőtlen önző ember minden téren és ebben a kutyatartók sem kivételek.
  Szerintem sokkal nyugodtabban érezné magát , ha mit segíthetek a másiknak gondolat, lenne a fejében, mint amit a hozzászólása is utal, hogy azt csinálok, amit én akarok.
  Higgye el, ha megváltoztatja a gondolatát és nem az énre, hanem a közösségre helyezi a hangsúlyt egy sokkal jobb értékesebb emberként, élheti életét.
  Egy szó, mint száz figyeljünk a másikra.”
 • 30. abszurdisztán 2013. május 09. 15:11
  „Száz szónak is egy a vége : Az ember a fontos !! A megvadult kutyát pedig igenis el kell venni a gazdától, aki nem tudja kordában tartani.”
 • 29. katkat 2013. május 09. 14:18
  „kedves "Mert" !

  Véleményem szerint nincs igazad! Akinek van kutyája nem akkor hagyja nyitva a kapuját amikor akarja...mivel közterületen nem kószálhatnának..... A fent említett kutyák sajnos nem szelídek.... ismerem őket. Elég, ha elsétálsz a ház előtt és a német juhász éppen csak ki nem ugrik a kerítésen. Volt már olyan eset, hogy olyan magasra felugrott, hogy éppen csak ki nem harapott egy darabot az arcomból. Az én lányomat is megkapta már a német juhász, akkor a gazdája észrevette és rászólt. (Nyitott kapu kiszaladt a kutya) Minden kutya más, ösztön ide, ösztön oda. Ezek a kutyusok sajnos nem az a kis szelíd fajta.”
 • 28. nagyjancsi 2013. május 09. 09:15
  „Nem tudom, nem láttam, ami a cikkben le van írva, de tény, hogy Móváron az új kertvárosi részeken is sokszor csak odafigyelve és nagyon előzékenyen lehet sétálni, mert a nagykutyás házaknál egy csomó helyen tárva nyitva a kerítés, elsétálok a járdán, úton és kirohan a kutya - végigszaglász, mire a tulajdonos kikiabál neki és visszamegy. Honnan kellene tudnom, hogy melyik harapja keresztbe a combomat? Akinek kutyája van, az ne engedje ki az utcára, csakis pórázon és kész, ha kiment és netalán harapott is, onnantól nincs miről dumálni, hogy így nem, meg úgy nem, az is tök mindegy, hogy mekkorát harapott, mert ha kicsit harap, akkor nagyot is tudna.”
 • 27. sicc 2013. május 08. 21:26
  „Mi vagy ki a fontosabb ? Az ember vagy a kutya ?
  Ez a legalapvetőbb kérdés !!!
  "Mert", ha téged kisgyerek korodba megtámadott volna egy kutya és anyukádat a szemed láttára megharapta volna , akkor is így látnád a dolgot. Tudod te min mehet keresztül az a kisgyerek !És akkor az anyukáról ne is beszéljünk !
  Az én fiam hosszú hetekig remegve,leizzadva aludt el köztünk minden éjjel egy "kutyás eset" után.
  Nehogy már a kutyát sajnáljam és a gazdáját ! Utóírat: én is kutyás vagyok,voltam és leszek !
  Egy bullmasztif tulajdonos !”
 • 26. dr73 2013. május 08. 21:15
  „25. Adja ég ne szaporodjon :D
  Gondolj bele, agyatlanság mindenhol....”
 • 25. tati 2013. május 08. 19:36
  „24! MERT
  Te nem nő vagy,hanem egy felelőtlen <moderálva>
  Ha lesz gyereked,majd egy kicsit másként fogod remélem értékelni ezeket a dolgokat.
  Bár jobb lenne nem szaporodnod.....”
 • 24. Mert 2013. május 08. 19:14
  „23. abszurdisztán
  Lehet, hogy el kell venni a kutyákat, de nem elaltatni!! Hát nincs neked szíved? Nincs gyerekem, sem pedig feleségem, mivel nő vagyok...
  22.Kasztor
  Mindenki akkor hagyja nyitva a kapuját mikor akarja, ne magyarázd meg, hogy nem...Ha meg ilyen történik vállalja a felelősséget..De úgy csinálsz mint ha nem ez történt volna!!!!

  Nem értem milyen emberek azok, akik képesek lennének két ártatlan kutyát hagyni, hogy elaltassák! A kutya ösztönösen viselkedik, a kapu nyitva volt, de nem véletlenül mentek ki.........Akármilyen jól nevelt kutyával előfordulhatott volna, nem kell mindjárt dúvadnak titulálni!!!”
 • 23. abszurdisztán 2013. május 08. 14:33
  „Egyetértek... ilyennek nem szabad megtörténnie. Ha igen, akkor a kutya gazdája nem felelős kutyatartó és igenis el kell tőle venni a kutyákat. Jobban felháborodna az egyik kommentelő , ha az ő gyermekét és feleségét veszélyeztetné a felelőtlenül tartott eb. Az ember mindig sokkal fontosabb, mint a kutya.”
 • 22. Kasztor 2013. május 08. 13:49
  „ILYENNEK NEM SZABAD MEGTÖRTÉNNIE,közterületen kutya ne legyen gazda,póráz nélkül!!! ennek ez a lényege.nem ítélem el az anyukát,én a pániktól, fogalmam nincs mit csináltam volna. ha egy kutya a nyitott kapuba áll (és NE LEGYEN NYITVA,kedves kommentelő aki háborog hogy nehogymá´ megmondja akárki is hogy nyitva hagyhatja a kaput...pár megnyilvánulással egyből kimeríti a felelőtlen kutyatartást.) és én végigzörgök teszkóstáskával vagy beszélgetek,ugyan ne kavarja fel egy blöki lelkét sem,de ha a kutya talál rá lehetőséget és módot és harapni/támadni akar akkor fog is!!! aki kerítésen keresztül hecceli,uram bocsá´ benyúl az megérdemli,de ilyen cikk nem olyan jellemző :)
  Mielőtt még bárki dobálja a követ,lelkes állatvédő vagyok,és kutyám is volt,és harapott is meg más kutyája:)nem kívánom a két kutya irtását.de súlyos büntit,mert ekkora ebeknek helye nincs az utcán”
 • 21. Mert 2013. május 08. 12:57
  „20. tati
  Nekem te ne mond meg mi való nekem! Ne fajtázz itt nekem <moderálva>meg! Téged lehet fajtába venni, aki olyanokat ír,mond, hogy ki kell írtani! <moderálva>!!!!
  19. apacsabi
  A kutya nem veszélyes állat, tartani tudni kell...ennyi”
 • 20. tati 2013. május 08. 12:17
  „MERT!
  látod,olyan a k.szott kutyád,mint te is.
  2 perc alatt felhúzod magad a semmin....
  tudod mi való a te fajtádnak?
  egér... :-D”
 • 19. apacsabi 2013. május 08. 12:11
  „Közterületen póráz nélkül bóklászó kutyának semmi keresnivalója. Ezeket gyűjtsék be, vigyék el, tulajokat meg akik nem vigyáznak a kutyáikra, hogy ne szökhessenek meg, büntessék csak szépen!! Tessék betartani a szabályokat. A kutya is egy ragadozó állat, veszélyes, ez nem játék. Bármikor feltámadhat bennük olyan ösztön, aminek az eredménye egy életre szóló sérülés, kisgyerek,de még felnőtt esetén is végtag elvesztése stb. Sok felelőtlen kutyatartó van. Én nem a kutyák ellen vagyok,de az tűrhetetlen, hogy emberekben kárt okozzanak mások kutyái! Kisgyerek sérülése esetén pedig éppenséggel ez vérlázító...”
 • 18. csakisén 2013. május 08. 11:49
  „Mert, egyetértek Veled.
  Egy jámbor kutya akkor támad, ha macerálják, molesztálják, kihozzák a sodrából, egy "megvadult" kutya, ha támad, ott kő kövön nem marad, nem enged a szorításból, csak külső ráhatásra. Ezt tudom, a lányomról is úgy kellett lefejteni anno azt a felbőszült állatot.
  A kedves kutyatartókkal, akik magukat jó gazdinak tartják, még bizonyára sosem fordult elő, hogy kedvencük dacosan, a parancsszót figyelmen kívül hagyva, kiment az utcára.
  Lépten-nyomon találkozhatunk az utcán "gazdátlan" ebekkel, melyek biciklisek után csípnek, gyalogosok után koslatnak, molesztálva őket, ezek szerint ez mind megérne egy újságcikket??
  Maximálisan megértem a sértett felháborodását, főleg, ha a kutya váratlanul, hátulról támadta volna meg, ám a baj előre látható volt, miután tovább sétált a kapuban ólálkodó kutya felé. Én biztos nem tettem volna meg, főleg nem egy kisgyermekkel az oldalamon.”
 • 17. Mert 2013. május 08. 10:38
  „Ja és hogy tudd, egyik kutya sem buta, meg kellene nevelned a tiédet ha ezt így gondolod!!!!!”
 • 16. Mert 2013. május 08. 10:37
  „13. Tati

  <moderálva>, szerinted ő nem élőlény? Ösztönösen viselkedik..És nekem ne írogasd ki a helyesírási hibáimat te .... Nem tévedhet az ember? Két L jajjj hogy <moderálva> bele! Azt észre veszed milyen hibát írtam, de azt amit tényleg üzenni akartam ezzel, azt meg sem hallgatod te kis <moderálva>”
 • 15. tökmindegy 2013. május 08. 09:37
  „6. Csetneky
  Minden szavaddal egyetértek.”
 • 14. tati 2013. május 08. 09:35
  „"ha kell órákig ott áltam volna"
  gondolom fél lábon....egy db L-el.
  ilyen egy igazi <moderálva> kutyás,olyan,mint a kutyája.....”
 • 13. tati 2013. május 08. 09:30
  „egyértelmű a dolog mi?
  kedves kutya tulajdonosok,szerintetek a nő harapta meg a saját lábát.... :-)
  ha valaki kutyát tart,azt felelősséggel tegye.
  ha valakit megharap főleg közterületen,ki kell irtani!
  aztán majd szépen megtanulja a gazdi a felelős kutya tartás szabályait.
  még jó hogy nem a kissrácot támadta meg,mert az áldozat mérete miatt sokkal komolyabb lett volna a sérülés.
  a német juhász kutya buta mint az ökör!!!!
  ha valaki nem szakértelemmel neveli,akkor ilyen esetek történhetnek,és ugat és ugat és ugat egyfolytában.
  autót,embert,állatot,még a repülőket,meg a földön a bogarakat is....
  tudok példát mutatni ha valaki kételkedik ebben.
  Most hogy chipet kell fizetni,kaja sem olcsó,idő sincs a tudatos kutyatartásra-nevelésre,nagyon sok kutya menhely már tele van.
  na,ilyenek a kutyatartók,megveszik iciripiciri kedvencüket,aztán felnőnek a gyerekeik,és a kutya feleslegessé válik,meg sokba is kerül.aztán menhelyen vagy rosszabb esetben az utcán végzik..... :-(
  szánalmas banda!
  tisztelet a kivételnek!”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horváth Márton aranya

A II. Regionális Mélyrézfúvós és Kürt Versenyen Veszprémben a Mosonyi Mihály Zeneiskola tuba szakos… Tovább olvasom