Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Kutyamustra a Kühne-pályán

Mosonmagyaróvár - Bemutatkozó kiállítását tartja az Ebtenyésztők és Hobbi Kutyások Mosonmagyaróvári Egyesülete a hétvégén a Kühne-pályán.
A közelmúltban alakult Ebtenyésztők és Hobbi Kutyások Mosonmagyaróvári Egyesülete a város és környéke hobbikutyásaiból és tenyésztőiből verbuválódott, akiket a közös szenvedély kovácsolt egyesületté. Hogy tevékenységüket a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete is elismerje, felvételüket kérték a Magyar Kutyások Szövetsége tagszervezeteinek sorába.

A szervezet szeptember 6-án, szombaton délelőtt 10 órától a Kühne-pályán tartja meg bemutatkozó kiállítását Első EMKE CAC elnevezéssel. A szervezők szerint látványosságból nem lesz hiány, hiszen a rendezvényre közel 300 kutyát neveztek hazánkból, illetve a szomszédos Szlovákiából és Ausztriából.

Az esemény különlegessége, hogy nemcsak az FCI által elfogadott, hanem keverék, hobbi- és el nem ismert fajtákkal is – például amerikai buldoggal és hosszú szőrű német juhászkutyával – találkozhatnak a kilátogatók.

A négylábúakat fajtánként, nemenként és korcsoportonként nemzetközi bírók minősítik. A pályára kilátogatókat délután 2 órától látványos kutyás bemutató szórakoztatja, mellyel a győri agilityválogatott, valamint a mosonmagyaróvári kutyaiskola csoportjai szolgálnak. A kiállítás legizgalmasabb eleme a délután 3 órakor kezdődő show, itt kiválasztják a mezőnyből a legszebb bébi, kölyök, fiatal és veterán osztályokba nevezett jószágokat. Látványos a kutyapárok, tenyészcsoportok és utódcsoportok küzdelme is. A fiatal felvezetők versengésében az indulók az ebek minél profibb bemutatásában szerzett tudásukat, tapasztalataikat mérhetik össze. A nap záróeseménye a Best in Show, vagyis a kiállítás legszebb kutyája cím odaítélése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ízek, borok, koncertek

Mosonmagyaróvár - Családi programok, közlekedésbiztonsági konferencia, bor- és ételkóstoló szerepel… Tovább olvasom