Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Kurunczi nagy fölénnyel ismételt

Dr. Mihályi Zsuzsanna egyedüli nőként és a legtöbb voksot szerzőként, a 23 éves Veres Dávid pedig a helyi fiatalság szószólójaként.
A jánossomorjai polgármesteri hivatal üléstermében szerda délután elsőként György Jakab Istvánné, a helyi választási bizottság elnöke számolt be a szavazás eredményeiről. Elhangzott: a 4777 voksolásra jogosultból 2199-en járultak az urnákhoz. A város első emberének ismét dr. Kurunczi Károlyt választották meg, aki 1788 szavazatott kapott, míg ellenfele, Fazekas Imre 370-et. A képviselő-testület 13 tagjából 11 a régi: Balsay Sándor, Bella Zsolt, Drobnitsch Tamás, Fazekas Imre, Gotsch János György, Lőrincz György, Luka János, Nemes Csaba, Szabó Rudolf, Winkler László, Wennesz József Károly. Dr. Mihályi Zsuzsanna és Veres Dávid először tette le az esküt.

A testület az ülésen megszavazta a különböző bizottságok elnökeit: a kulturális, oktatási és sportbizottságé Nemes Csaba, a szociális és egészségügyié Drobnitsch Tamás, a településfejlesztési és környezetvédelmié Balsay Sándor, az ügyrendié szintén Drobnitsch Tamás lett. A polgármester a településfejlesztési és környezetvédelmi bizottság tagjai közé javasolta külsősként Göncz Róbertet, amit a testület elfogadott. Kurunczi Károly díjazását a képviselők bruttó 460 ezer forintban határozták meg, a költségellátási illetményét pedig 138 ezer forintban. Az alpolgármesteri teendőket társadalmi megbízatásban továbbra is Gotsch János György látja el havi 64.500 forintért.
A képviselők megszavazták továbbá, hogy a kistérségi társulásban a város érdekeit a polgármester és az alpolgármester akadályoztatása esetén Lőrincz György látja el. A polgármester felvetette az ülésen, hogy az andaui határátkelő a következő évtől az év egész időszakában nyitva legyen, és a 30 kilométeres körzetben élők ne csak kerékpárral és gyalogosan, hanem személyautóval is áthaladhassanak rajta. Jánossomorjáról sokan járnak át dolgozni Ausztriába, így ez nagyban megkönnyítené az emberek mindennapjait. A testület egyetértett a felvetéssel, az andaui önkormányzat a jövő héten tárgyalja e kérdést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elutasította a polgármester a fizetésemelési feltételeket

Alakuló testületi ülését tartotta az ásványrárói képviselő-testület, amelyen elutasították a… Tovább olvasom