Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Kultúradíjat kaptak

Példaértékű a jánossomorjai nyugdíjasok lelkesedése, a város kulturális életében a közösség örömére aktívan részt vesznek. Az idén 25 éves Balassi Bálint Nyugdíjas Klub kapta a Jánossomorja Kultúrájáért Díjat szerteágazó, településformáló kulturális tevékenységéért.
A jánossomorjai művelődési házban tartott magyar kultúra napi gálán a tavalyi díjazott Canto Excolo Kamarakórus vezetője, Szabó Attila ünnepi beszédében a város sokszínű kulturális életére hívta fel a figyelmet. A Tititá néptáncegyüttes rimóci koreográfiával köszöntötte a velük együtt táncoló nyugdíjas Búzavirág Népdal- és Néptánc Kört, amelynek tagjai most is együtt járták a csoporttal a lánykarikázót.

A díjazott Balassi Bálint Nyugdíjas Klub nem csupán üde színfoltja Jánossomorjának, hanem jövőképet is mutat. Fotó: JTV – Horváth Attila
A díjazott Balassi Bálint Nyugdíjas Klub nem csupán üde színfoltja Jánossomorjának, hanem jövőképet is mutat. Fotó: JTV – Horváth Attila

Az idén 25 éves Balassi Bálint Nyugdíjas Klub kapta a Jánossomorja Kultúrájáért Díjat településformáló, aktív és szerteágazó kulturális tevékenységéért. Az elismerést Prátser Krisztián, a díjat odaítélő Jánossomorja Kultúrájáért Közalapítvány kuratóriumának tagja adta át. Kiemelte: „Formálják a város arculatát, nekik köszönhető például a szlovákiai Nagyfödémessel kialakult évtizedes kapcsolat. A csoport nem csupán üde színfoltja ennek a kisvárosnak, hanem jövőképet is mutat. Példát ad nekünk, fiataloknak. Én is így szeretnék jánossomorjai lenni néhány évtized múlva. Ilyen aktívan, örömmel, barátsággal."

Fettik Imréné Dohány Katalin, a klub elnöke megköszönte a díjat a klub összes támogatójának. A vezető méltatta a tagságot és a korábbi vezetőket is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ovisok lesznek a bábuk

Másodszor szervezik meg a Futura Sakk Karnevált a mosonmagyaróvári élményközpontban jövő hétvégén.… Tovább olvasom