Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

˝Különösen kevés a pénz˝

Ásványráró egyelőre csak kis lépésekben haladhat előre. Pályázati lehetőségeiket egytől egyig kihasználják.

„Nagyon elkeseredtünk, amikor megláttuk, hogy idén mekkora összegből gazdálkodhatunk, ám ezzel szinte valamennyi polgármester kollégám így volt. A pénz mindenhol kevés, de nálunk különösen. Fejlődni szeretnénk, viszont az idei költségvetés ezt nem nagyon teszi lehetővé, így egyelőre csak kis lépésekben haladunk. Természetesen próbálunk költségtakarékosan gazdálkodni" – közölte Tatainé Popp Rita, Ásványráró polgármestere.

Ásványráró polgármestere, Tatainé Popp Rita szerint útjaik rendbetételére gyakorlatilag egy fillér sem jut.
Ásványráró polgármestere, Tatainé Popp Rita szerint útjaik rendbetételére gyakorlatilag egy fillér sem jut.


Elmondta, lehetőségeiket szeretnék kihasználni, számos pályázaton vesznek részt. „Jelenleg egy KEOP-pályázat elbírálására várunk, ami az iskola, a tornacsarnok és az önkormányzat épületének szigetelését, ablakcseréjét, fűtéskorszerűsítését tenné lehetővé. Pályázati forrásból tervezzük egy tájház kialakítását. Tervünk elbírálása júniusra várható. Ezt a Rákóczi utcán lévő nádas házból szeretnénk létrehozni, amit ajándékba kaptunk Szemethy Mária nénitől. Az ő testvérének köszönhetően alakult ki az osztrák Unterwaltersdorffal testvértelepülési kapcsolatunk. A Belügyminisztérium egy pályázatán tornacsarnokunk burkolatcseréjét céloztuk meg 13 millió forintból. Ehhez húsz százalék önrészre van szüksége az önkormányzatnak. Ásványráró az önhibájukon kívül hátrányos helyzetű önkormányzatok támogatására kiírt pályázaton kapott tavaly decemberben 13,4 millió forintot. Ezt közüzemi tartozásokra és számlákra vagy bérek járulékainak kifizetésére lehet felhasználni, s június 30-ig kell vele elszámolni" – számolt be a településvezető a község pénzügyeiről.

A faluban 16 kilométernyi belterületi út van. Ezek fenntartására, javítására összesen 333 ezer forinthoz jut a község feladatfinanszírozási támogatásból. „Ez semmire nem elég: télen a hóeltakarító gépek üzemanyagköltsége is több volt ennél. Az utak állapota kritikus, de nincs lehetőség pályázni a felújításukra" – tette hozzá Tatainé.
A polgármester hét végi rendezvényükről is beszélt, melyet első alkalommal szerveznek meg a községben. Csütörtökön kezdődik a faluban a háromnapos Főnix Nemzetközi Motorostalálkozó és Rockfesztivál számos fellépővel. A tombola főnyereménye egy új motor lesz.

Olvasóink írták

 • 3. Pofátlan 2013. május 31. 19:25
  „Ismerem a polgármester asszonyt, jól járt Ásványráró, hogy ő lett a polgármester. Jó lenne, ha valaki már arról készítene riportot hogy Ásványráró 61 milliós adósságából miért csak 20 milliót vállalt át az állam, mikor szinte az összes falunak elengedték az adósságot. Na persze, magánszemélytől vette fel a falu, akkor nyomorban kell hagyni a települést a Fidesznek? Pedig a legutóbbi két választáskor toronymagasan nyert a Fidesz Ásványrárón. Nyílt titok, hogy volt olyan falusi polgármester a megyében aki hamar 200 millióval növelte meg a települése adósságát az adósságelengedés előtt pár hónappal, állítólag a jó kapcsolatai révén fülest kapott, én így hallottam.”
 • 2. mosonmegye 2013. május 31. 08:53
  „Csak maximálisan egyet tudok érteni von Lichthofennel. Nem sok polgármester van a megyében akik ezt szintén "fölmerik" vállalni, hogy a munkahelyükön is, és nem fali díszként ott legyen a hitvallásuk.
  Az egyik polgármester ismerősöm irodájában is megválasztása óta, ott van egy corpusz nélküli kereszt, amin rajta van a ,,kossuth tériek" fehér szalagja a az angyalos címerkitűzővel. Mesélte, hogy 2007-ben egy egészségügyi szűrőprogram keretében - ami faluján kívül még több településen is volt - az azóta, már talán nem is létező alapítvány fővédnökét az éppen regnáló miniszterelnök (Gy.F.) feleségét Klára asszonyt pont őhozzá citálta az akkori országgyűlési képviselő asszony, a helyi szocialista baráti körével. Eddig nem is lett volna baj, mondta barátom, egye fene, mégis csak a miniszterelnökné, de a díszes had, ezt még überelte azzal, hogy a nagyságos asszonyt bevitték a hivatalba is a polgármester irodájába. S szegény, mit látott a falon a régi moson megyei térkép mellett!
  Gondolom sz@rul érezhette magát a firs lady.”
 • 1. vonLichthofen 2013. május 31. 02:45
  „Tatainé Papp Rita,
  nem ösmerjük egymást, soha nem hallottam rólad.
  De kitenni a falra a Keresztet, vállalni a Keresztet 2o13-ban, amikor mindenütt sokágú /6/ csillagokat kellene istenítenünk az igazán egy kiállás részedről.
  Tudom, hogy az ordas hadak hamarosan vonítani kezdenek a kép láttán és egyenlőségre, személyes jogaik megsértésére hivatkozva követelik, hogy levedd a Keresztet a falról.
  Ne tedd!
  Nem vagyok egyáltalán vallásos, de a Kereszt túl megy minden vallásosságon.
  Az Ezeréves Magyarországot is képviseli, Keresztény kulturánkat, civilizációnkat.

  Őszinte Tisztelettel

  vL”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az élhető városokról

A KLG Fotókör fotópályázatot hirdetett Mosonmagyaróvár és testvérvárosai középiskolás diákjainak… Tovább olvasom