Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Kulcsunk sem volt az istállóhoz

A dunaszigeti egykori téeszépület tulajdonosa – ahol a bérlők illegális szeszpalackozót működtettek – úgy tudta: az istállójában kutyapiszok-felszedő műanyagot gyártanak. A bérlők új zárakat szereltek fel a „szeszgyárra”. A palackozók lebukása után a tulajdonos most ismét kiadná az épületet.
Lapunkban korábban már többször beszámoltunk (november 12. és 14.) arról, hogy Dunasziget határában egy elhagyott istállóban illegális szeszpalackozót lepleztek le a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság és a vámhivatal munkatársai. Azóta a nyomozás érdekeire hivatkozva semmilyen közleményt nem adtak ki az esettel kapcsolatban az illetékes szervek. Az épület névtelenséget kérő helyi tulajdonosa a Kisalföldnek elmondta: a bérlőkkel mindössze egyszer találkozott, s a kiadása óta nem járt az istállóban.

Az első jelentkezőnek bérbe adták

– Korábban az istállóban gombát termesztettem, egészen ez év tavaszáig – kezdte a tulajdonos. – Ekkor úgy döntöttem, bérbe adom az épületet. Ennek az ügynek az intézésével a fiamat bíztam meg, mivel én hét közben általában csak este járok haza a munkából. Meg is hirdettük néhány hónapja, hogy bérbe adnánk az istállót. Két jelentkező akadt rá, s közöttük a gyorsaság döntött: az elsőnek ki is adtuk (a másik állítólag növendék fával foglalkozó vállalkozás lett volna). Kijöttek néhányan, megnézték, aztán másnap még egyszer körbejárták a fiam vezetésével az épületet. Néhány nap múlva megkötöttük a bérleti szerződést. A bérbe vevő nevét, illetve a szerződésen szereplő nevet nem szeretném közzétenni.

Az elérhetőségüket sem adták meg, mindig ők hívtak rejtett telefonszámon bennünket. Egyébként nekünk azt mondták, kutyapiszok-felszedő műanyagot akarnak gyártani. Mindjárt az első dolguk az volt, hogy vasajtót szereltek fel, s az összes zárat kicserélték a telepen. Így mi, ha akartunk, sem tudtunk volna bemenni az istállóépületbe. Én mindössze egyszer láttam őket, amikor különböző polcokat pakoltak be. Legalább tíz ember – többségük egyszerű culágerként – dolgozott akkor a rakodásnál a telepen – mondta el a tulajdonos.

„ Vártam a bérlők jelentkezését"

– A lebukás előtti vasárnap vízóraaknát szereltem az épület mellett, de én sem vettem észre semmi gyanúsat – folytatta a tulajdonos fia.
– Aztán kedden délután telefonált egy ismerősöm a faluból, hogy a telepünkön kinn vannak a vámosok és a rendőrök. Azonnal odasiettem: láttam, hogy kifeszítették az ajtót, s ekkor derült ki számomra is, hogy szeszt palackoztak az istállónkban. Beszéltem az egyik pénzügyőrrel, mondtam neki, hogy mi adtuk bérbe az épületet. Este aztán behívtak a vámhivatal munkatársai, s felvették az üggyel kapcsolatos adatokat. Ezután vártam, hogy a bérlők jelentkezzenek nálam, de azóta sem hívott senki.

Úgy gondolom, ezzel az esettel automatikusan megszűnt a bérleti viszonyunk. Most új bérlőt keresünk, már fel is adtunk hirdetést az épületre, s várjuk a jelentkezőket. Véleményem szerint kivédhetetlenek részünkről az ilyen esetek. Ha kiadjuk valakinek az épületet, nekünk semmi közünk nincs ahhoz, hogy ő mit csinál ott. Senkiről nem lehet előre azt feltételezni, hogy illegális tevékenységet akar majd folytatni – mondta a tulajdonos fia.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fogyasztók gyakran terjesztők is

Mosonmagyaróváron tavaly 410 tizedikes középiskolást kérdeztek meg s a vizsgálatból kiderült, hogy… Tovább olvasom