Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Kukából nyüszített a kidobott kiskutya

A négy kölyök közül csak egy maradt életben, akit állatvédő önkéntesek vettek gondozásba. A rendőrség állatkínzás miatt nyomoz.
Minden jóérzésű embert felháborít az a gaztett, amit egy lelketlen gazda tett kiskutyáival a minap Mosonmagyaróváron. Nyüszítésre lettek figyelmesek a járókelők a Vár-tó partján. A hangok az egyik szemetesedényből jöttek. Közelebb menve aztán a kukában megtalálták azt a reklámtáskát, amibe négy
kiskutyát tettek.

A legfeljebb néhány napos kölykök közül három már elpusztult, mire észrevették őket a kukában. A kiskutyákat vélhetően még bántalmazták is, mielőtt a zacskóba tették őket. A megtalálók azonnal értesítették a rendőrséget.

Süly Dalma vette magához néhány napig a túlélő kutyakölyköt.
Süly Dalma vette magához néhány napig a túlélő kutyakölyköt.

A rendőrök a helyi Menedék Állatvédő Alapítványt hívták, hogy segítsenek az egyetlen életben maradt eb elhelyezésében. A kölyköt néhány napra az alapítvány egyik önkéntese vette magához és táplálta, tegnap óta viszont már „pótanya" gondoskodik róla.

Süly Dalma, amint azt lapunknak elmondta: miután az alapítvány átvette a kiskutyát, az egyik állatorvos segítségével sikerült találniuk egy olyan kutyát, ami nem sokkal korábban hozta világra kölykeit. A francia buldog mosonszolnoki gazdái a megkeresésre rögtön igent mondtak és befogadták a kiskutyát a meglévő két kölyök mellé. Az anyakutya is elfogadta az „idegent", sajnos azonban a kölyök nem kezdett el magától táplálkozni. Így Süly Dalma magához vette a kiskutyát, állatorvoshoz vitte, ahol infúziót és immunerősítőt kapott. Ezt követően otthon kezdte el táplálni, kétóránként cumisüvegből etette két napon át. Mostanra annyira megerősödött, hogy tegnap újra elvitték a pótanyához. Úgy tűnik, képes már magától enni.

A kölyköt most sajátjaival Mona Lisa, a francia buldog neveli és táplálja.
A kölyköt most sajátjaival Mona Lisa, a francia buldog neveli és táplálja.

„Embertelen és felháborító, ami történt. Jóérzésű ember ilyet nem tesz. Belegondolni is szörnyű, mit éltek át ezek a kiskutyák" – összegezte véleményét Süly Dalma. Az önkéntes nem érti, miért tette ezt a kutyák gazdája a nem kívánt szaporulattal. Számos egyéb lehetőség lett volna, ha segítséget kér az alapítványtól. Egyelőre nem tudják, milyen fajta vagy termetű ebről lehet szó. Alig egynapos lehetett, amikor a kukába dobták. Bíznak abban, hogy a pótanya segítségével szépen fejlődik majd a kölyök és szerető gazdát találnak számára. Süly Dalma hozzátette: sajnos több hasonló eset is történt már a közelmúltban. Ezt megelőzően egy illegális szemétlerakónál találtak zacskóba tett kölyköket, melyek közül szintén csak egy maradt életben. Korábban pedig néhány napos fajtatiszta magyar vizslákat rakott ki valaki egy dobozban az út szélére.
Az alapítvány egyébként húszezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki érdemi információval szolgál a szörnyű tett elkövetőjének személyéről.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság állatkínzás miatt indított nyomozást az ügyben ismeretlen tettes ellen. A rendőrség várja mindazon bejelentéseket, amik segítségével eljuthatnak a kutyák gazdájához. A bejelentéseket a 215-957-es számra várják. A bejelentők adatait a rendőrség bizalmasan kezeli.

Olvasóink írták

 • 2. Zolszam59 2013. május 11. 11:30
  „Hiába van állatvédelmi törvény, még senkit nem sitteltek le állatkínzásért! Olyan aranyos az a kiskutya, nem tudom,
  milyen ember az, aki képes volt vele ezt tenni! Remélem, a rendőrök elfogják és megkapja a magáét! Mocskos,
  lelketlen!”
 • 1. Alex64 2013. május 11. 00:22
  „Amíg tényleges letöltendőt nem osztanak ilyenekért addig nem lesz itt változás. Az adható csak egy vállvonásra és legyintésre elég. "Csak egy állat" Mint te "kedves" aki ezt elkövetted egy élőlény ellen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatvanegy aktív önkéntes a városban

Mosonmagyaróváron fél éve működik önkéntespont. Hatvanegy aktív önkéntes van a városban. Ők… Tovább olvasom