Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Kühne-ügy - Lehet együttműködés a Rábával

A Kühne-gyár jövője és a városi hóeltakarítás is szóba került napirend előtt a képviselő-testület csütörtöki ülésén.

Politikai semmitmondás helyett gazdasági objektivitást címmel napirend előtt Kovács Tamás (MSZP) a Kühne-gyár jövőjét hozta szóba ismét a képviselő-testület tegnapi ülésén. A képviselő a Kisalföldben megjelent írásokra hivatkozva kért tájékoztatást a polgármestertől arról, milyen szerep juthat a nagy múltú mosonmagyaróvári üzemnek a nemzeti autóbuszprogramban a Rába–Volvo megállapodás fényében. Nagy István polgármester válaszában kifejtette: számára is kiemelten fontos a gyár jövője és eddig is minden olyan eszközzel kiállt ezért, amire országgyűlési képviselőként lehetősége volt. A polgármester kiemelte: sajnos a kormány döntése nem a hazai buszgyártókat helyezte előtérbe, ám a Rába–Volvo megállapodás keretébe a Kravtex–Kühne cégcsoport is belefér. A cég vezetősége már tárgyal a Rába-menedzsmenttel az együttműködés lehetőségeiről. A polgármester bízik abban, hogy olyan megállapodás születik, ami biztosítja a cég jövőjét hosszú távon.

Nyitrai József (Fidesz) napirend előtt a városüzemeltető munkatársainak köszönte meg a rendkívüli időjárásban végzett munkát az utak járhatóvá tételében.

A képviselők a napirendek sorában döntöttek az Intézmény Működtető és Gazdálkodási Szervezet vezetői állására beérkezett pályázatokról. A felhívásra ketten jelentkeztek. Az egyik jelölt Püspökladányról érkezett, ahol korábban hasonló munkát végzett. A tanácskozáson elmondta: azért jelentkezett erre az állásra, mert gyermekei számára jobbak az elhelyezkedési lehetőségek ebben a térségben. A másik jelölt már hét éve dolgozik a mosonmagyaróvári városházán. Munkaköre kapcsolódott az intézmények működtetésével járó feladatokhoz.

Árvay István alpolgármester elmondta: a bizottság mindkét jelentkezőt alkalmasnak tartotta, ám egyhangúlag Vida Zsuzsannát, a hivatal jelenlegi munkatársát javasolta. A másik jelölt ugyan lényeges szakmai tapasztalattal rendelkezik, ám nincs helyismerete. A bizottság javaslata nyomán a testület egyhangúlag Vida Zsuzsannát nevezte ki a szervezet vezetőjének.

(A tanácskozás további témáiról később számolunk be.)

Olvasóink írták

 • 8. abszurdisztán 2013. március 16. 06:15
  „Lázár : Mindenki annyir ér, amije van. Még azt sem bírjátok felfogni kevéske eszetekkel, hogy a fityeszt csúfolom ezzel ? hi-hi-hi Abrakornél!!”
 • 7. Abrafax 2013. március 11. 21:36
  „Az MSZP mellékvizén ledoktoráltak, mit Abszurd Tamás, lenéznek mindenkit, aki nem keres évente legalább husz-huszonöt milliót. Az egyszerű ember csak tölteléknek kell, mint Hitlernek az újonc az orosz frontra. A szavazatért cserébe pedig a hetedik bőrt is lenyúzzák róluk és odadobják az IMF-nek.”
 • 6. pancser 2013. március 11. 12:49
  „4. abszurdisztán 2013.03.11. 06:23
  Nem arról beszéltem, hogy milyen színű, hanem festesse sárgára! Nocsak az MSZP lenézi a Wartburgosokat, tudtuk mindig, hogy a gazdagabbak pártja, itt a városban biztos. Mit is várhat tőlük a panellakó a nyugdíjas? Ahogy "abszurdisztán" kifejtette nem együttérzést. Persze hogyan is várható el egy gazdagon terített asztalnál lakmározótól a robotos csórók megértése, csak szimpla gúnyra telik a Suzukiért az öreg Wartburgért, egyáltalán a szegénységükért. Emberek hát ezért ne szavazzatok az MSZP-re! Az irigység méltó párja a másik embere lenézése.”
 • 5. justitia18 2013. március 11. 09:10
  „Nyitrai képviselő úr figyelmébe ajánlom a következőket:
  Szó szerint idézem:
  "Hát a hóeltakarítást nem szeretném minősíteni, ugyanis minősíthetetlen volt! Amikor de. 10kor még szűz havon lehet autózni, akkor nem kéne a hóeltakarításról mesélni. Sok óvári autós tudna még mesélni, azokról nem is beszélve, akik becsúsztak az árkokba a hóeltakarítás hiánya miatt. Szép dolog ez az önfényezés, csak a valósághoz semmi köze nincs! Az útburkolat javításról talán annyit illene az illetékeseknek is tudni, hogy esős, nedves időben mennyit is ér.
  <moderálva>"
  Az öndicséret a legbüdösebb dolog ami létezik, ezt Nyitrai úr Önnek is tudnia kellene, mint <moderálva> főleg....:::)))”
 • 4. abszurdisztán 2013. március 11. 06:23
  „Kovács Audija piros, nem sárga ....tudhatnád. Már megint rád jött az irigység ? Szar dolog , ha a Wartburgod mellett elhúz egy verda. Kezeltesd pszichológussal a problémát, a helyi MSZP szolidaritásból fizeti a költségedet.”
 • 3. pancser 2013. március 10. 09:21
  „A szocializmus tovább él Tamás agyában.. Valamikor ezrévél jött műszakváltáskor az ipartelepi gyárakból, ma észre sem lehet venni. Mi lett az ott dolgozó tömeggel? Dolgoznak azóta is valahol. Az idő kirostálta azokat a gyárakat, rostál most is. A hatalom után lihegő foggal körömmel kapaszkodó,folyton okoskodó ezt használná ki. De pechje van mert nagyon keveseket érdekel, egyszemélyes partizánkodása. Vegyen már egy Credo buszt az Audi helyett......vagy festesse sárgára a lelke színével.”
 • 2. abszurdisztán 2013. március 09. 06:17
  „A Fidesz frakció képviselője a hadnagy úr.”
 • 1. embertelen 2013. március 08. 11:28
  „A Nyitraiit nem írták el? Ő nem fideszes, hanem LABE-s. Vagy lehet, hogy időközben átmenekült a fideszhez?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elődeire emlékezett a Társaskör

Az egykori Moson-Szent-Jánosi Társaskör megalakulásának századik évfordulóján állított emléktáblát… Tovább olvasom