Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

KRESZ- parkot terveznek

A mosonmagyaróvári városi baleset-megelőzési bizottság fő célkitűzése, hogy a közeljövőben egy KRESZ-parkot létesítsen a városban. A mosonmagyaróvári városi baleset-megelőzési bizottság az elmúlt időszakban kiemelten foglalkozott a fiatalok helyes közlekedésre nevelésével.
 Rendszeresen és a korábbiaknál többször tartottak előadásokat az oktatási intézményekben.

Kiderült, hogy gócpont egyik iskola környezetében sem alakult ki, ennek ellenére megelőzési céllal a teljes tanévben egyenruhás rendőr lát el szolgálatot a nagyobb forgalmú utak melletti tanodáknál. A szülők és a nevelők örömmel veszik, hogy a gyermekekre iskolába menet és jövet a rendőr odafigyel.

A bizottság a baleset-megelőzés jegyében huszonöt ízben szervezett idén forgalom-ellenőrzési, közbiztonsági akciót, illetve két alkalommal indított akciósorozatot a helyi közlekedési problémák csökkentése érdekében. A cél tavasszal a szabálytalan parkolások visszaszorítása volt, míg az év végén a világítás nélküli kerékpárosokra figyelnek jobban. Október végéig összesen 474 szabálysértési eljárást indítottak gyorshajtás miatt.
A városi baleset-megelőzési bizottság szeretne a közeljövőben létrehozni a városban egy KRESZ-parkot, ahol meg lehetne tanítani a gyermekeket a szabályos közlekedésre. Ehhez az önkormányzat területet biztosított a Fekete-iskola udvarán.

Balesetek számokban

Az elmúlt tíz hónapban történt 102 közlekedési balesetben összesen száznegyvenegyen sérültek meg és tízen vesztették életüket Mosonmagyaróváron és környékén. Tizennyolc alkalommal ittas volt a baleset okozója, míg húsz esetben a gyorshajtás, huszonhatszor pedig a figyelmetlenség vezetett a szerencsétlenséghez. A balesetek egyikét sem műszaki hiba okozta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit tehetünk a természetért?

A NyME Növénytani Tanszék minden érdeklődőt szeretettel vár Márkus Ferenc, WWF Magyarország… Tovább olvasom