Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 4°C Még több cikk.

Közterületen szélesebb jogkörrel

Önkormányzati „rendőrséget" hoznának létre Mosonmagyaróváron. Az új rendészeti szerv lényege, hogy a közterület-felügyelőket nagyobb jogkörrel ruházza fel.
Az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyek tevékenységéről szóló törvény lehetőséget biztosít az önkormányzatok számára, hogy önkormányzati rendészeti szervet hozzanak létre. Ehhez szükséges a képviselő-testület és a megyei rendőr-főkapitányság közötti együttműködési megállapodás.

Mosonmagyaróváron jelenleg is működik közterület-felügyelet. A négy közterület-felügyelő a polgármesteri hivatal alkalmazásában dolgozik. A rendészeti szerv gyakorlatilag a közterület-felügyelők feladatát látná el, ugyanakkor joguk lenne különböző intézkedésekre és kényszerítő eszközök alkalmazására is.

Az önkormányzat szerint a közterületi rendezettség, tisztaság és a város mindennapi életében megjelent új kihívások, megnövekedett migrációs hatások indokolttá teszik, hogy a közterület-felügyelet az eddigieknél bővebb feladat- és hatáskörrel lásson el rendészeti feladatokat. A város érdekét szolgálná a rendészeti szerv felállítása, aminek alapját a jelenlegi közterület-felügyelet biztosítaná, ám mind képzettségében, mind képességében és technikai színvonal tekintetében fejlesztés szükséges.

A képviselő-testület most arról határozott, hogy elvi állásfoglalásával támogatja a rendészeti szerv létrehozását és a szükséges előkészítő munka megkezdését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Puli űrszonda a sivatagot és Hawaii szigetét már megjárta, vajon eljut a Holdra is? Videók, fotók

Tovább olvasom