Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Közösségi tér lesz az egykori iskola Dunakilitin

Közösségi térré alakítják az egykori iskolát a szigetközi Dunakilitin: rekonstrukcióját követőn a megújult épületben kap helyet egyebek között a könyvtár és a falumúzeum.
Szokoli Sándor polgármester hétfőn elmondta az MTI-nek, hogy amióta az alsó tagozatot a felsővel egy helyre költöztették, a régi iskola nedves falú, rossz állapotú épülete üresen áll. Rendbetételére és felszerelésére 55 millió forintot nyertek az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér ( IKSZT) pályázaton, energetikai korszerűsítését pedig 12 millió forinttal tudják támogatni a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) révén.
Elkészülte után a 430 négyzetméter alapterületű közösségi tér ad otthont az 1900 lakosú Győr- Moson-Sopron megyei település civil szervezeteinek, a gyermekszínjátszóktól a nyugdíjas klubig valamennyi korosztály kisközösségeinek. A megszépült épületben mutatják majd be a falumúzeum helytörténeti gyűjteményét, és a könyvtár is ott lesz.

Internetezésre és nagyobb létszámú rendezvények szervezésére ugyancsak lehetőség nyílik az intézményben, amelynek átadását jövő tavaszra tervezik.

Olvasóink írták

 • 7. tacepao 2012. december 05. 06:43
  „Nem tudja valaki véletlenül, hogyan hívják azt a céget, amelyik nyáron felújította a polgármester házát?”
 • 6. Avanti-s 2012. december 04. 12:55
  „polecat80.
  1. A faluház nem nőtte ki magát.
  2. A pályázaton nyert összeget meg kell kapni.
  3. A Kilitieknek meg sok pénzébe fog belekerülni az épület.
  4. Nem lesz kihasználva.
  5. Te meg biztos a polgármester vagy”
 • 5. polecat80 2012. december 03. 21:04
  „Kedves Hozzászólók! A polgármesterrel vagy a szép, új közösségi házzal van probléma? A kommentekből nem egyértelmű... Egy településnek sem válhat hátrányára egy ilyen épület, de a gáncsoskodó emberek igen. A faluház már rég kinőtte magát, igenis szükség van egy nagyobb területű közösségi házra. Én örülök a kezdeményezésnek, és annak is, hogy a falu kihasználja a pályázatok nyújtotta lehetőségeket! Épüljünk, szépüljünk, hajrá,hajrá Kiliti!”
 • 4. Avanti-s 2012. november 27. 09:30
  „nagyjancsi: Biztos infó: Papíron már kész van az épület szigetelése, meg a fűtés is készen van. Valami itt nem tiszta. Megy a ködösítés ez ügyben. Nem véletlen, hogy többször is nagy vita volt a képviselők meg a polgármester között.”
 • 3. nagyjancsi 2012. november 27. 08:01
  „Megérné folyamatosan fényképezni az építkezést! A tető még sehol sem volt, sőt még nyílászárók sem, amikor már alulról szigetelni kezdték a falakat. Sőt ha jól tudom még most sincs tető alatt, de a falak már le vannak szigetelve. Ki lesz a felelős, amikor 1-2-3-5-10 év múlva brutális állagromlásnak indul az épület? A falaknak hónapokig száradniuk, szellőzniük kellene! Belül folyamatos párásodás és penészedés lesz - ilyen közösségi teret akarnak? Persze tudom, az ilyen dolgoknak sosincs felelősük, most sem lenne és 10 év múlva még annyira sem lesz, sőt akkor már lehet hogy közpénz sem lesz rá.”
 • 2. tacepao 2012. november 27. 07:59
  „A polgármester akarta ezt a nagy hodályt,hogy mit fognak benne csinálni azt nem tudom. A Falumúzeum az rendben van. Annak van egy agilis vezetője.
  Jól írta az Avanti-s, nézzék meg, hogyan mutat ez az épület a sok kis ház között. Hallott olyanról a polgármester, hogy településkép? Amúgy szellemkastély lesz? Vagy ez nem lesz kihasználva, vagy a Faluház.
  Én is úgy tudom, valami nem volt rendben a pályáztatásnál, nagy viták voltak.”
 • 1. Avanti-s 2012. november 27. 07:11
  „Úgy tudom, nagy viták voltak a közbeszerzésen a polgármesterrel. Valami ott nagyon nem volt rendben. Az épület is akkorára sikerült, hegy nem lehet bemenni autóval az udvarára. Maga az épület nem illik bele a falu képébe.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A halászi presszónál fogták el a tolvaj nőt

A rendőrök a házkutatás során az ingatlan hátsó, használaton kívüli részében találták meg az… Tovább olvasom