Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Közösségi szolgálat a tűzoltás jegyében

Vizsgával zárult a hét elején az önkéntes közösségi szolgálatot teljesítő fiatalok negyvenórás tanfolyama a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság laktanyájában.

Alaptanfolyamot szervezett a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az elmúlt hónapban a mosonmagyaróvári középiskolá- sok részére. A közösségi szolgálat keretében összesen harminckét fiatal vett részt a képzésen és gondolta úgy, hogy az önkéntes munkáját tűzoltóként teljesíti.

Az igazgatóság képviseletében Galumba Lajos százados, tűzoltósági főfelügyelő állított össze kérdéseket és meg- győződött az elméleti, gyakorlati felkészültségükről. A fiatalok először huszonöt kérdéses tesztet töltöttek ki, majd gyakorlati feladatként a megadott szereléseket hajtották végre a szabályzatnak megfelelően. A tanfolyam jó alapot adott a fiataloknak ahhoz, hogy később szervezett keretekben, önkéntes tűzoltó- egyesületek aktív tagjaiként erősítsék a környék tűzvédelmét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonévesek a jövőjükről

Bizonytalanság, elvágyódás a városból, és a külföld sem lenne riasztó alternatíva számukra – így jellemezhető röviden a mai mosonmagyaróvári fiatalok jövőképe. Tovább olvasom