Kisalföld logö

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 30°C Még több cikk.

Közösen pályáztak, így kaptak 362 milliót

Többszöri sikertelen pályázat után, immár összefogva és konzorciumot alkotva, 362 millió forintos támogatással megépülhet végre a hosszú évek óta tervezett, Mosonmagyaróvárt Hegyeshalommal összekötő kerékpárút.


Jövő év tavaszától már biztonságosan juthatunk el az 1-es főút mentén két keréken Mosonmagyaróvárról Hegyeshalomba, ugyanis addigra ígérik a Lajta-parti várost az országhatárral összekötő kerékpárút kialakítását. Ehhez a három település – Mosonmagyaróvár, Levél, Hegyeshalom – önkormányzata képviseletében létrejött konzorcium 362 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A finanszírozási és a közbeszerzésen nyertes vállalkozóval kötendő szerződéseket csütörtökön Levélen írták alá.

– Hosszas előkészítés, sok munka előzte meg a nyertes pályázatot. A teljes támogatottság nagy segítség, mert így az önrészre nem kell forrásokat előteremtenünk – kezdte Papp Zoltán, a konzorciumot vezető Levél polgármestere. A három település külön-külön már több alkalommal is pályázott – eddig eredménytelenül, és többször is áttervezték a kerékpárutat. Közel háromszáz érintett tulajdonos hozzájárulására is szükség volt a pályázathoz, de a magántulajdonú területek mellett állami területeket is érint a beruházás. Ezekre bérleti szerződést kötöttek, az ingyenes átadással kapcsolatosan a végleges megoldás 2009 tavasza óta húzódik. Úgy tudjuk, ígéret van arra, hogy az építés befejezéséig létrejön.

Nagy István levéli jegyző, Árvay István mosonmagyaróvári alpolgármester, Papp Zoltán levéli polgármester, Ványi Tamás, a Magyar Aszfalt Kft. gazdasági vezetője és Szőke László hegyeshalmi polgármester
Nagy István levéli jegyző, Árvay István mosonmagyaróvári alpolgármester, Papp Zoltán levéli polgármester, Ványi Tamás, a Magyar Aszfalt Kft. gazdasági vezetője és Szőke László hegyeshalmi polgármester jelenlé-
tében írták alá a kerékpárút finanszírozási szerződését.


Papp Zoltán polgármester érdeklődésünkre elmondta: a kivitelezőnek jövő év márciusáig kell elkészülnie a munkálatokkal. A közbeszerzésen nyertes Magyar Aszfalt Kft.-vel a szerződést megkötötték, a munkaterületet jövő héten csütörtökön adják át. A mosonmagyaróvári szakasz mintegy másfél kilométeres, a Barátság utcától indulna Levél irányába. Ezen utóbbi településhez közel négy kilométer tartozik, míg Hegyeshalomhoz 3,2 kilométer.

A projekt keretében 8,7 kilométer kerékpárút épülne, mely a már meglévő szakaszokkal együtt Mosonmagyaróvár és az országhatár között biztosítaná a balesetveszély-mentes közlekedést. Tájékoztató táblák irányítják majd az EuroVelo6 kerékpárút-hálózat részét képező szigetközi, valamint a Fertő menti kerékpárút felé a turistákat. Az ajánlott túraútvonalakat térképen bemutató turisztikai kiadvány is készül.

Olvasóink írták

 • 7. KoPi 2011. július 24. 17:02
  „Ez nagyon jó hír, kell a turizmusnak is, így közvetlen lesz az összeköttetés Ausztria irányából. Az osztrák kerékpáros turisták nagyon fontosak a térségnek!”
 • 6. SiLa 2011. július 23. 20:06
  „Végre lesz kerékpárút, amit már nagyon régóta vártunk.
  És ismét megjelentek a károgók, akik a lenyúlást emlegetik, és akik a fontosabb dolgokat keresik. Kérem, duguljanak már el, vagy írjanak konkrét dolgokat.”
 • 5. hovatovabb 2011. július 23. 18:44
  „"2. zopika02" "Ja, hogy akkor nem lehet visszaosztani ?.................... Csak a Fidesz............."
  Had kérdezzem meg . Az emlitett " halászi illetve kálnok " bicigliútat mikor építették ???”
 • 4. yoros 2011. július 22. 23:39
  „De mi a fenének a kerékpárút, amikor sokkal fontosabb célokra nem adnak pénzt, a nyomor pedig egyre nagyobb. Viszont ez is egy lenyúlási lehetőség, igaz?”
 • 3. sicc 2011. július 22. 22:59
  „Hurrá, végre kibiciklizhetnénk Hegyesbe is biztonságosan. Már rég kellett volna.”
 • 2. zopika02 2011. július 22. 15:08
  „Több mint 46 millió forint egy km kerékpár út. Normááááááááááááááááááááááááááááááááááááális.........? Aztán két szemben jövő biciklis alig fér el rajta, lásd halászi illetve kálnok, vízelvezetésnek nyoma sincs, 10 - 15 éven belül tönkre megy. Helyi vállakozók ennek töredékéért is elvégeznék. Ja, hogy akkor nem lehet visszaosztani ?.................... Csak a Fidesz.............”
 • 1. hablaty 2011. július 22. 13:27
  „Nagyszerű hír!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gazdasági és humán érdek a GMO-mentesség

Élelmiszer-biztonsági és környezeti szempontból is kockázatokat rejt a génmódosított növények termesztése - állítja dr. Roszik Péter. Tovább olvasom