Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Közösen mondtak nemet a vízdíjemelésre

A tizenegy települést tömörítő Szigetközi Vízszolgáltató Nonprofit Kft. területén jövő évben nem emelkedik az ivóvíz és a szennyvíz díja.

A kft. ügyvezetői helyére pályázatot írtak ki, a jelenlegi vezető, Tamás Zoltán február végéig tölti be állását.

Maradnak jövőre is az idei díjtételek a Szigetközi Vízszolgáltató Nonprofit Kft. szolgáltatási területén. Hiába javasolt a cég négyszázalékos díjemelést, azt az érintett önkormányzatok nem fogadták el. Így jövő évben is az ivóvíz köbmétere nettó 168 forint lesz, a szennyvízé pedig 240 forint, míg a közületeknek 494 forintot kell fizetniük a szennyvíz köbméteréért a vízóra átmérőjének függvényében, változó alapdíj mellett.

– Úgy gondolom, hogy nem szakmai döntést hoztak az önkormányzatok, amikor arról határoztak, hogy megmaradnak az idei díjtételek. Mi négyszázalékos emelést terjesztettünk elő – magyarázza Tamás Zoltán ügyvezető, aki elmondta: legalább az infláció mértékét követő díjemelést el kellett volna fogadniuk az önkormányzatoknak.

Legalább az infláció mértékét követő díjemelést el kellett volna fogadniuk az önkormányzatoknak - mondta Tamás Zoltán ügyvezető.
Ásványrárón, Darnózselin, Dunaremetén, Halászin, Héderváron, Károlyházán, Kimlén, Kisbodakon, Lipóton, Máriakálnokon és Püskin utoljára tavaly emelték a szolgáltatások díjait, akkor három százalékkal. A kft.-nek – mint más hasonló szolgáltatóknak – jelenleg jelentős a kintlévősége és egyre több figyelmet szánnak a fogyasztók tartozásainak rendezésére. Ki gondatlanságból, ki szociális rászorultsága miatt nem fizeti be a számláit.

A vízszolgáltatónál pályázatot írtak ki az ügyvezetői állás betöltésére. Tamás Zoltán ugyanis február 28-ig vezeti a céget.

– Nyolc éve nagyon rossz állapotban vettem át a kft.-t. Környezetkárosítás bűntette miatt kellett a bíróságot járnom. Azóta jelentős összegű uniós pénzeket szereztünk meg pályázatokon és több mint három éve teljesítjük az előírt határértékeket is – mondja a jövő év elején távozó vezető. Úgy érzi, amit tudott, megtett a cégért, két cikluson át műszakilag és anyagilag is ˝talpra állította˝ a vállalkozást. A cégvezető a környezetvédelemben képzeli el a folytatást.

Olvasóink írták

  • 2. invektus 2009. december 21. 16:07
    „:)”
  • 1. janika 2009. december 21. 14:02
    „Hát még, azt hittem nincsenek csodák! Hogy,hogy ezt a Rábaközben nem tudják elérni? Itt nem a lakosság érdekeit képviseli a képviselő testület? Lehet, hogy itt még mindig nagyobb a szolgáltatók jattja mint a lakosság érdeke?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átvennék a teljes közvilágítási hálózatot

Mosonmagyaróvár - A gazdasági válság hatásai miatt nem sikerült új telephelyre költöznie idén a… Tovább olvasom