Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Közös telep 155 millióból

Négy kis- és közepes vállalkozás európai uniós támogatással közös telephelyet létesített Mosonmagyaróváron.

Az építőiparban érdekelt beruházók összesen 66,3 millió forintos támogatást nyertek a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében, a beruházásuk összértéke meghaladja a 155 millió forintot.

A négy projekt révén 13 új munkahely létesül, s a meglévő 45 munkahely megtartásához is hozzájárul a fejlesztés - tájékoztatta Ratatics Anita, a regionális fejlesztési ügynökség kommunikációs munkatársa az MTI-t hétfőn.

Az épületgépészettel, villamossággal, víz-, gáz-, fűtés- és légkondícionáló-szereléssel, továbbá térburkolat-építéssel foglalkozó vállalkozások több mint 900 négyzetméteres épületet emeltek, és saját igényeik szerint műhelyt, anyagraktárat, tárolót, öltözőt vagy irodát alakítottak ki saját épületrészükön.

Két cég, a villamos iparban tevékenykedő Óvárvill Kft. és a H.I.Épületgépész Kft. a beruházási összeg 40 százalékát, a másik kettő, a Dekor-Térkő Kft. és Varga Zoltán víz- és fűtésszereléssel foglalkozó egyéni vállalkozó a beruházási költségek felét nyerte el támogatásként.

Az Óvárvill Kft. éves árbevétele 200-250 millió forint - mondta Marton Lajos ügyvezető igazgató az MTI-nek. Hasonló értékű forgalmat bonyolít le az épületgépész kft. is - tette hozzá Horváth Imre ügyvezető.
A térburkolatokat építő Dekor-Térkő Kft. évente 100-120 millió forintos árbevétellel számol. A kft. ügyvezetője, Szalai Zoltán elmondta: az együttműködő vállalkozások nyereségesek, ez a pályázat értékelésénél fontos szempont volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitüntetések a környezetvédelemért

A környezetvédelmi világnap alkalmából a szaktárca a környezetvédelem és a vízügy területén… Tovább olvasom