Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 7°C | 10°C Még több cikk.

Közös szigetközi vízközművet terveznek

Tárgyalások kezdődnek a két szigetközi vízszolgáltató működésének összehangolásáról annak érdekében, hogy megfeleljenek a közeljövőben elfogadandó vízközműtörvény előírásainak, és ne vesszen el az önállóságuk - döntöttek a kistérségi tárulás csütörtöki ülésének résztvevői.

"Üzemeltetési területek összevonásáról lehet szó, cégek fúziójáról nem; egyszerűen nincs rá idő" - mondta Leitner László, az egyik társaság, a mosonmagyaróvári székhelyű Aqua Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója a darnózseli központú Szigetközi Vízszolgáltató Nonprofit Kft.-vel (Szigvíz) tervezett közös jövőről.
Elmondta: a parlament a nyári szünet előtt el kívánja fogadni a vízközműtörvényt, ezt megelőzően kell lépniük, ha akarnak. Az új szabályozásról ugyanis azt tudni, hogy a körülbelül hetvenezer embert ellátó rendszerek tudnak fennmaradni. Az Aqua ezzel szemben csak mintegy 50 ezer felhasználót lát el, a Szigvíz pedig tucatnyi faluban szolgáltat.
Közlése szerint ha nem lépnek, a győri központú Pannon-Vízhez kerülhet mindkét rendszer, ami jelentős áremelkedéssel járna. Ugyanakkor - tette hozzá - olyan jogi konstrukciót dolgoztak ki, amelyben önkormányzati döntéssel átadhatják az üzemeltetést a vízközmű-társaságnak, ugyanakkor a közművek a település tulajdonában maradnak.
"Az a kérdés, hogy akarunk-e beleszólni a saját dolgainkba" - mondta a vitában Nagy István, Mosonmagyaróvár polgármestere, fideszes országgyűlési képviselő.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2011. május 20. 18:22
    „Büntetőeljárást indított hivatali visszaélés gyanújával a rendőrség és a nyomozó ügyészség a sásdi önkormányzatnak a helyi vízközművek április végi birtokbavételével összefüggésben.
    1. janika 2011.05.19. 20:35
    Nocsak kezdenek felébredni a bűnüldözők? Vajon a többi faluban mikor néznek a körmükre az efféle közkiárusításnak. De főként a rendeletgyártásokkal kifosztott lakóssági bűneseteknek?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fél kilométernyi csövet cserélnek ki

Több mint fél kilométernyi távhővezetéket cserélnek ki a napokban indult munkálatok során a Móra… Tovább olvasom