Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Közös projektekre is készülnek

Halászi, a szlovákiai Fél és az ausztriai Berg község jövő héten együttműködési szerződést köt. Az információ- és tapasztalatcsere mellett közös pályázatok elkészítését is tervezik.
A három település jövő héten munkaközösséget hoz létre a határon túli együttműködés felélesztésére és az EU-s elvárásokkal harmonizáló kapcsolattartás érdekében. Ezáltal javulásra számítanak a tagok a magán-, gazdasági, kulturális és társasági életben. Közös fórumokon biztosítanak lehetőséget az információ- és tapasztalatcserékre. A megbeszélések célja a fentiek mellett még egymás anyanyelvének megismertetése és oktatása.

A tagok a partnereket is érintő ügyekben előzetesen informálják egymást és – a lehetőségekhez mérten – figyelembe veszik egymás kívánságait és érdekeit. A közös feladatok mellett szeretnének a helyi lakosok bevonásával közös projekteket megvalósítani. Kikötés még, hogy a saját országaik elvárásainak megfelelően előkészítik a határon túli együttműködés feltételeit jogi és gazdasági szempontból.

A tervek szerint évente két alkalommal találkozót szerveznek majd, amelyen a testületek által választott küldöttségek vesznek részt. A megállapodás szerint a három település saját üzleti ügyeit azonban továbbra is önállóan intézi.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Grófi lakosztályok Héderváron

Több száz millió forintot költött rá, s rengeteg engedélyt szerzett be a hédervári kastély új… Tovább olvasom