Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Közös megegyezéssel távozik a jegyző

A döntést érdeklődésünkre sem a polgármester, sem a jegyző nem kívánta indokolni. A megüresedő helyre pályázatot ír ki az önkormányzat.
Közös megállapodással februártól megszüntetik Mosonmagyaróvár jegyzőjének munkaviszonyát. A döntést Szabó Miklós polgármester és dr. Lascsikné dr. Bozi Sarolta jegyző jelentette be tegnap.

Elmondták: az önkormányzati választások óta eltelt hónapok együttes munkájának tapasztalata alapján Mosonmagyaróvár polgármestere és jegyzője arra a megállapodásra jutottak, hogy közös megegyezéssel megszüntetik a jegyző közszolgálati jogviszonyát. A jegyzői munkakör betöltésére pályázatot ír ki az önkormányzat. A jegyző a pályázat lezárásáig – szabadságideje felhasználása mellett – ellátja feladatait. A polgármester megköszönte a jegyző eddigi – a város érdekében kifejtett sikeres – tevékenységét és további munkájához sok erőt és egészséget kívánt.

Szerettük volna megismerni a szakítás hátterét és okait is, ám lapunk érdeklődésére a tegnapi döntést sem a polgármester, sem a jegyző nem kívánta kommentálni.

Dr. Lascsikné dr. Bozi Sarolta elmondta: a jegyzői állás betöltésére kiírandó pályázatról következő ülésén dönt a város képviselő-testülete. Várhatóan március végén vagy április elején születik majd határozat az új jegyző kinevezéséről, amihez ugyancsak képviselő-testületi jóváhagyás szükséges.

Hat éve még osztatlan volt iránta a bizalom

A 2001 februárjában tragikus körülmények közt megüresedett mosonmagyaróvári jegyzői munkakör betöltéséről négy hónappal későbbi ülésén döntött az akkori önkormányzat képviselő-testülete. Az akkori három pályázó közül a városatyák szinte kivétel nélkül dr. Lascsikné dr. Bozi Saroltára adták a voksukat. Dr. Lascsikné dr. Bozi Sarolta tizenhárom éve dolgozik a mosonmagyaróvári önkormányzatnál. Kezdetben jogtanácsosként segítette a város dolgait, majd évekig – jegyzői kinevezéséig – az aljegyzői feladatokat látta el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szilveszteri betörőt fogtak dolga közben

Szilveszter éjszakáján látogatta meg a helyi élelmiszerboltot egy férfi, aki benyomta az üzlet… Tovább olvasom