Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Közös finanszírozással Montanában a képviselők

Háromhetes angolnyelv-tanfolyamon csiszolta nyelvtudását az egyesült államokbeli Montanában tíz szocialista politikus.
Háromhetes angolnyelv-tanfolyamon csiszolta nyelvtudását az egyesült államokbeli Montanában tíz szocialista politikus: köztük Tóth Tiborné dr. mosonmagyaróvári és Papp József csornai képviselő. Utóbbi még az állam kormányzójával is találkozott. Az ottani egyetem az oktatás, a szocialista frakció az utazás, a képviselők a szállás költségeit vállalták.

A parlament tíz MSZP-s tagja három hete érkezett a montanai egyetemre, hogy „a munkájukhoz elengedhetetlen" angolnyelv-tudásukat tökéletesítsék. A „delegációban" két megyei politikus, Tóth Tiborné dr. és Papp József is helyet kapott. Közös finanszírozással valósult meg a külföldi tanfolyam: a meghívó egyetem az oktatás, a frakció az utazás költségeit állta, a képviselők pedig maguk fizették a szállásukat. A szocialista frakció a jövőben is szeretné hasonló módon és programokkal továbbképezni tagjait.

A szocialistákkal az ottani missoulian.com online hírportál is készített egy beszélgetést. „A politikai vezetők, hátrahagyva családjukat, vezetői feladataikat és kötelezettségeiket, az angol nyelv elsajátítására szánták a január hónapot a köz érdekében" – mondta az ottani lapnak Botka Lajosné delegációtag, volt szolnoki polgármester. Bob Hausmann professzor szerint – aki a politikusok egyik tanára – „diákjai" jól haladnak. A képviselők a három hét alatt az amerikai kultúrával és politikával is ismerkedtek: Papp József még Brian Schweitzerrel, az állam kormányzójával is találkozott. „Nagyon kedves volt, és úgy tűnt, nagyon jó vezető" – nyilatkozta Papp az ottani internetes portálnak. Rajta kívül beszélgethettek még angolul egyetemistákkal, áruházi eladókkal, a szállásadó hotel személyzetével, pincérekkel és az utcán sétálókkal is.
A megyei politikusokat telefonon nem sikerült utolérnünk. Molnár Csaba, az MSZP megyei elnöke annyit mondott: arról tud, hogy van egy ilyen amerikai út, ám a körülményeket s a kapcsolatépítés előzményeit nem ismeri. Annyi azonban bizonyos: a képviselők pénteken késő este érkeztek haza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki az igazi haszonélvezője a bősi energiának?

A szlovák kormányfő érvénytelennek nevezte az állam és az olasz Enel közötti szerződést, s visszaszerezné a bősi erőművet. Kocinger kormánybiztos szerint a mostani állapotban az állam egymilliárd koronától esik el évente. Még Miklós László környezetvédelmi minisztersége idején írták alá a kontraktust, aki a Kisalföldnek azt mondta: nem örült a bérbeadásnak, ám most sem látja sötéten a helyzetet. Tovább olvasom