Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Közös emlékezés a zsidó temetőnél

Vasárnap délután adják át a holokauszt hetvenedik évfordulója alkalmából állított emlékművet a zsidó temetőnél. A hitközség folytatja az adománygyűjtést a Shalom-park kialakításához.

A Mosoni Zsidó Hitközség kezdeményezte, hogy méltó emlékművet, megbékélést szimbolizáló Shalom-parkot hozzanak létre a holokauszt hetvenedik évfordulójára. Az emlékpark központi eleme egy három méter átmérőjű, Dávid-csillag alakú emlékmű, közepén a mózesi kőtáblákkal s a helyi áldozatok neveivel. Az emlékmű már elkészült, ünnepélyes átadása május 25-én, vasárnap délután 4 órakor lesz a Mosonyi Mihály utcában, a zsidó temető előtt. Este 7 órakor pedig a Fehér Ló Közösségi Házba az Odessa Klezmer Band ingyenes koncertjére várnak mindenkit.

– Az emlékmű és a park megépítése mintegy 14,5 millió forintba kerül. Sajnos a hitközségnek egyedül ennyi pénze nem volt. Feltett szándékunk, hogy ezt a hátrányt előnnyé kovácsoljuk. Bízva az emberek jóindulatában, hogy a méltó megemlékezést minden jóérzésű ember fontosnak tartja, közadakozást szerveztünk a hiányzó összeg előteremtésére – mondta Ligeti László, a hitközség elnöke. Az eddigi tapasztalatok alapján bebizonyosodott, hogy a jó ügy összefogásra és együttérzésre bírja a legkülönbözőbb társadalmi rétegeket. Sikerült elérni, hogy az emlékmű elkészült és a parkban ingyenes vezeték nélküli internetelérést is biztosítanak.

Az elnök hozzátette: az adománygyűjtést tovább folytatják. Levélben keresték meg a kisrégióban működő egyházi szervezeteket, hogy lehetőségükhöz mérten támogassák az emlékezés méltó helyének kialakítását. A hitközség a nagyobb helyi cégek vezetőit is felkérte, hogy segítsenek a Shalom-park kialakításában. Azt kérték, lehetőségeikhez mérten egy-egy pad megrendelésével járuljanak hozzá a park létrehozásához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bronzzal díjazott energiatudatosság

A középvállalati kategóriában harmadik lett az Autentik Kft. az MVM Partner Zrt. hazai mikro-, kis-… Tovább olvasom