Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Közös célokért a megye és Mosonmagyaróvár

A megyei közgyűlés elnöke és Mosonmagyaróvár polgármestere csütörtökön a városban és vonzáskörzetében közösen megvalósítandó feladatokról tárgyalt. A Szigetköz Nemzeti Park ügyében közös egyeztetésre várják a magyar és szlovák illetékeseket.
Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke csütörtökön látogatást tett Stipkovits Pál polgármesternél. Megvitatták a város helyzetét, a fejlesztések és a formálódó jövőkép irányait. Egyeztetésük során a közösen megvalósítandó feladatokról is szó esett.
Szakács Imre elmondta: a regionális fejlesztési tanács soron következő ülésén a Mosonmagyaróvár gesztorsága alatt futó kerékpárút-fejlesztési program a turisztikai kategória második helyén szerepel, s jó eséllyel pályázik az uniós támogatásra.

A megyei önkormányzat állami támogatásból egy 16–20 férőhelyes gyermekotthon építését is szorgalmazza a városban vagy annak környékén, s ehhez kérte a polgármester segítségét.
A Szigetköz Nemzeti Park ügyében a tervek szerint közös projekt készül. Szeretnénk a városban egy asztalhoz ültetni az illetékes minisztereket és a nagyszombati, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat képviselőit a közeljövőben.

Mint ismeretes, az oktatási intézmények átszervezése kapcsán a megyei közgyűlés ellenezte a Bartók-iskola bezárását. Stipkovits Pál szerint a közgyűlés könnyen talált érdeksérelmeket az ügy kapcsán, s szeretnék, ha a jövőben nagyobb empátiával és a helyi viszonyok figyelembevételével véleményeznék az egyes eseteket. Szakács Imre elmondta: ők a gyermekek és a szülők érdekeit tartották szem előtt, s ez került ellentétbe a költségtakarékos működtetés érveivel. Máriafürdő és Kristályváros kapcsán a két tisztségviselő megjegyezte: mindketten támogatják az elképzeléseket, s a megvalósulásukhoz minden segítséget megadnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Száraz-erdő vízre vár

A dunakiliti száraz-erdei holtág rehabilitációs terve elkészült. Nem tudni azonban, feltöltődik-e… Tovább olvasom