Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Közművesítik az ipari területet Kimlén

Egy ötvenhétmillió forintos terv keretében a kimlei önkormányzat közművesít, utat és járdát épít, kialakítja a közvilágítást azon a területen, melyet ipari célra, eladásra szánnak.

A munkálatokhoz nyertek közel 17 és fél millió forintot.

Az utóbbi években Mosonmagyaróvár térségében több település is alakított ki ipari övezetet, ahová vállalkozókat várnak. A cégek letelepedésébe azonban beleszólt a gazdasági válság. Kimle önkormányzata 2006-ban vásárolta meg a téesz melletti 8,6 hektáros, osztatlan területet. Módosították a rendezési tervet, belterületté nyilvánították és egy ipari területet hoztak létre.

A területen igény szerint telkeket tudunk kialakítani, a legkisebb 2400 négyzetméteres lehet - mondta Balsay Zsuzsanna.
– A terület felét már korábban értékesítettük egy irodaszereket gyártó vállalkozásnak. A további, jelenleg még üresen álló, 3,7 hektárt közművesítéssel, az út kialakításával vonzóbbá tudnánk tenni a vállalkozók számára – magyarázza az előzményeket Balsay Zsuzsanna, a község polgármestere.

Éppen ezért egy 57 millió forintos terv keretében – melyhez a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél 17,3 millió forint támogatást nyertek – elkészül egy négyszáz méteres, jó teherbírású aszfaltos út, valamint 150 méternyi járda, a területet közművesítik, kiépítik a víz-, villany- és gázhálózatot, megoldják a közvilágítást.

– A területen igény szerint telkeket tudunk kialakítani, a legkisebb 2400 négyzetméteres lehet. A képviselő-testület dönt majd az irányárakról. Az már elmondható, hogy kedvezőbben értékesítjük majd a területeket, mint a városi ipari területeket – szögezte le a településvezető, aki kifejtette: alapvetően főként olyan üzemek letelepedésére számítanak, melyek a helyi munkaerőket is foglalkoztatni tudják. Várhatóan nyáron elkezdődhetnek a munkálatok a területen.

2009-ben a szigetközi település 26,4 millió forintos iparűzési adóval számolt. Idén már kevesebbet terveztek be, tekintettel arra, hogy a válság a helyi gazdasági erőkre is hatással lehet. 2010-ben 25 millió forint iparűzési adóra számítanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túlórázik, hogy perelhessen

Mosonmagyaróvár - Egy rosszul beszerelt cserépkályha miatt – mely kis híján tragédiát okozott… Tovább olvasom