Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

Közleményre közlemény a válasz

˝Döntés: pénzbírság a polgármesternek˝ címmel tettük közzé Tóth István dunaszigeti polgármester sajtóközleményét. Erre reagálva az ebben megnevezett Kiss Sándor is közleményben reagált.

˝Tóth István polgármester (...) ellen közérdekű adatokkal való visszaélés miatt feljelentést tettünk. 2008. január 2-án hivatali hatalommal való visszaélés és nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt, ismeretlen tettes ellen tettünk feljelentést. A polgármester közleményében valótlanul állítja: »több feljelentésben megvádoltak különböző bűncselekmények elkövetésével. E vádak a sorozatos rendőri és ügyészi vizsgálatok során nem igazolódtak be.

A vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt indult eljárást bizonyíték hiányában megszüntették. Az ügyészség csak a közérdekű adatok megsértése miatt emelt vádat a polgármester ellen. A Mosonmagyaróvári Városi Bíróság első fokon a polgármestert bűnösnek találta: hivatali hatalmával visszaélve közérdekű adatok kiadásának megtagadásáért 150 ezer forint pénzbírsággal sújtotta. Az önkormányzati törvény miatt a képviselő-testület már nem oszlathatja fel magát (...). Amennyiben a bíróság másodfokon elmarasztalja, a polgármester lemondani kényszerül˝ – írta többek között Kiss Sándor önkormányzati képviselő.

Olvasóink írták

  • 2. uribe 2009. november 29. 14:29
    „Mi van képviselő úr ? Nem netezik vagy mégsem annyira közérdekű az a közérdekű ?”
  • 1. uribe 2009. november 24. 11:35
    „Valaki már azt is megírhatná, milyen közérdekű adatokat tartott vissza a Tóth úr ..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötvenhét disznót loptak

Összesen ötvenhét süldő disznót loptak el ismeretlenek egy hegyeshalmi sertéstelepről. Tovább olvasom