Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Közlekedésbiztonsági kampány

Zárónapjához érkezett a III. Országos Ifjúsági Vöröskeresztes Találkozó Mosonmagyaróváron.
A Mosonmagyaróvárra ellátogató Sziki Zoltán, a Vöröskereszt elsősegélynyújtó részlegének országos szakmai vezetője elmondta, hogy az Európai Bizottság által 2003-tól 2010-ig meghirdetett és a Vöröskereszt Európai Irodája által koordinált immáron harmadik kampány célja, hogy elősegítse a családok biztonságosabb közlekedését. A kampány középpontjában egy roadshow áll, amely keretében négy, különböző eszközökkel felszerelt jármű járja végig az akcióban részt vevő 26 európai országot, köztük hazánkat is, hogy végül szeptember 14-én Brüsszelben ismét találkozzanak.

A programsorozat lehetőséget biztosít arra, hogy a család minden tagja megtapasztalhassa, hol tart ma a közlekedésbiztonság Európában. A folyamatot interaktív játékok, multimédiás alkalmazások segítik. A feladatok jól illeszkedtek a találkozó szakmai egységébe, érthetően tolmácsolták az elsősegélynyújtás és a biztonságos közlekedés fontosságáról szól ó üzeneteket.
Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt ifjúsági tagozatának elnöke szerint az ötnapos találkozó elérte célját: a fiatalok kicserélhették egymás között tapasztalataikat, megismerhették az ország különböző pontján működő szervezetek sajátosságait, a helyiek vendégszeretetének köszönhetően pedig szép emlékeket visznek haza magukkal a határ menti kisvárosról és környékéről.

A szervezésben az országos, a megyei és a mosonmagyaróvári szervezet mellett a Kossuth-gimnázium mint bázisiskola 30 jelenlegi, illetve volt diákja működött közre, ám a szabadidő aktív eltöltésére szolgáló szigetközi vízi túra sikeréhez a dunakiliti szervezet önkéntesei által sütött ezer palacsinta és a paprikás krumpli is hozzájárult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mennyiség helyett minőség

Szombaton kezdődik az idei tizenkettedik alkalommal megrendezett nyári fesztivál Mosonmagyaróváron. Stipkovits Pál polgármester a hétfői sajtótájékoztatón elmondta: idén a műsorok minőségi jellege fog erősödni. A programok a színvonalas kulturális műsorok irányába tolódnak el. A hagyományos Mofém-telepi búcsút augusztus 14-én rendezik meg. Tovább olvasom