Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Közepes ősz után nehéz tavasz

Keményen küzdött s a tizedik helyen zárta az NB I/B-s bajnokságot az MTE 1904 labdarúgócsapata.

A mosonmagyaróvári gárda újoncként szerepelt az osztályban és végül biztosan maradt labdarúgásunk második vonalában.
Az újonc együttes nagyszerűen kezdte szereplését a magasabb osztályban. Az edző, Menczeles Iván és a támogató Lombard üzletcsoport megjelenésével úgy tűnt, sínen is van az együttes. A folytatás azonban kevésbé volt sikeres – főleg a támadójátékkal akadtak problémák –, az őszi szezont végül középcsapatként a nyolcadik helyen zárta az MTE 1904.

– Ősszel tizenhét pontot gyűjtöttünk – kezdte értékelését Menczeles Iván edző. – Ez nem kevés, de lehetett volna több is, sokszor hullajtottunk el már megszerzettnek hitt pontokat.
Az edző szerint a megtorpanásban a sérülések is közrejátszottak. Mindenesetre bizakodó hangulatban sikerült lezárni az őszt, célként az első öt-hat hely megszerzését tűzték ki a klub vezetői. Menczeles Iván akkor úgy nyilatkozott: a célok elérése személyi, tárgyi és anyagi feltételek megváltozása esetén nem lehetetlen. Nos, változás lett is, csakhogy nem úgy, ahogy azt a szakvezető gondolta. A tavaszi rajt előtt ugyanis anyagi problémák támadtak az egyesületnél, revizorok hiányosságokat tártak fel a klub gazdálkodásában. Öt-hat meghatározó játékos távozott is Mosonmagyaróvárról.

– Úgy gondolom, a belső vitáknak, a pozícióharcoknak a csapat látta a legnagyobb kárát. Ha a távozókat megtartottuk volna, s még igazolni is tudtunk volna, sokkal eredményesebb lehetett volna a csapat.
A tavaszi szezonban kétszer is beleszaladt súlyos vereségbe az együttes, talán a legnagyobb pofon a Tatabányától elszenvedett 5–0-ás hazai kudarc volt, igaz, az utolsó fordulókra összeszedte magát az alakulat.

– A körülményeket figyelembe véve sok együttes örülne ennek a helyezésnek, de én nem vagyok elégedett az elért eredménnyel és a tizedik hellyel. A játékosok minden tőlük telhetőt megtettek és én sem érzem, hogy hibáztam volna. Annak ellenére mondom ezt, hogy egy, a szurkolók közé vegyült érdekcsoport állandóan csak az edzőben, vagyis bennem kereste a hibát és néha feleslegesen keltett pánikhangulatot. Ezzel megzavarták az érdemi munkát. Többre vágytunk, de ha reálisan nézzük a lehetőségeinket, végül is nem szerepeltünk rosszul.
A szakvezető kiemelte Kertész, Nagy II, Dombai, Schafranek és Sipos teljesítményét. Utóbbival azért is volt különösen elégedett, mert a labdarúgó nemcsak játéktudásból, hanem hozzáállásból is jelesre vizsgázott.

– Örülök, hogy ilyen emberekkel dolgozhattam, köszönettel tartozom a futballistáknak, Tiba Zoltán pályaedzőnek és Kiss Zsolt szakosztályvezetőnek a segítségért. Munkájuk nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az MTE 1904 továbbra is az NB II-ben szerepelhet. A jövő még kérdéses, egyelőre még azt sem tudom, hogy én a helyemen maradok-e.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összekötő Ásványrárónál

A Parlagnyilasi-ág rehabilitációjával megoldódhatna az Alsó-Szigetköz vízpótlása: a mentett oldali vízpótlás ezzel kezelhetővé válik, s a szárazon maradt csatornák is vizet kapnak. Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Édukövízig) két forrásból végzi a Parlagnyilasi-csatorna mederbővítését, s létrehoznak egy új mederszakaszt zsilipekkel. Tovább olvasom