Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Közel száz gyorshajtót fogtak a terelés óta

Máriakálnok - A halászi híd lezárása óta rendszeresen mérik a sebességet a rendőrök Máriakálnokon. Noha minden létező fórumon folyamatosan óvatosságra intik az autósokat, sokan nagy sebességgel futnak bele a traffipaxba a településen. Két hét alatt közel százan túl naggyal. Az eddigi csúcstartó az az autós, aki 98 kilométeres sebességgel száguldott át a falun a minap.

Közel száz autós „futott bele" a traffipaxba az elmúlt két hétben Máriakálnokon. Az eddigi „csúcstartó" az az autós, aki 98 kilométeres sebességgel száguldott át a falun a minap.

Rendszeresen mérik a sebességet és ellenőrzik a forgalmat a rendőrök Máriakálnokon a halászi híd lezárása óta. Noha minden létező fórumon folyamatosan óvatosságra intik az autósokat a „terelő útvonalon" – ráadásul a szemből érkezők rendszeresen villogtatással jelzik, hogy a közelben sebességet mérnek –, mégis sokan nagy sebességgel futnak bele a traffipaxba a településen. Makó László százados, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője a Kisalföldnek elmondta: a halászi híd lezárását megelőzően egyeztettek a máriakálnoki polgármesterrel. Ennek megfelelően az elterelés óta rendszeresen visszatérő ellenőrzéseket tartanak a település több pontján.

Rendszeresen mérik a sebességet Máriakálnokon a terelés óta.
Rendszeresen mérik a sebességet Máriakálnokon a terelés óta.

A százados szerint az elmúlt két hét tapasztalatai alapján elmondható, hogy mára „beállt" a forgalom, a közlekedők megszokták az új helyzetet. A kiemelt időszakokban jelzőőrök irányítják a forgalmat a Mosoni-Duna-hídnál, így itt sem alakult ki nagyobb torlódás és a városban sem okoz fennakadást a terelés. Ez idáig szerencsére nem történt közlekedési baleset a kijelölt a terelő útvonalon. Az osztályvezető hozzátette: mindezek ellenére sajnos sokan nem tartják be a közlekedési szabályokat, többeket mértek már be hetven fölötti sebességgel. Előfordulnak még olyan kirívó esetek is, ami például a minap történt, amikor egy szigetközi út felől érkező személyautót 98 kilométeres sebességgel mértek be Máriakálnok belterületén. Az ilyen mértékű sebességtúllépés közigazgatási bírsággal sújtható, így ez az autós 90 ezer forintos csekkre számíthat a közeljövőben.

A rendőrök a jövőben is kiemelten ellenőriznek ezen az útvonalon.
A rendőrök a jövőben is kiemelten ellenőriznek ezen az útvonalon.

Az elmúlt két hét alatt a rendőrök összesen 62 gyorshajtóval szemben intézkedtek, tettük a sebesség túllépése közigazgatási bírság kategóriájába tartozik. Emellett további 31 gyorshajtó kapott különböző mértékű helyszíni bírságot összesen 200 ezer forint értékben.

A balesetek megelőzése érdekében a rendőrök a jövőben is kiemelten kezelik ezt az útvonalat, az autósok rendszeresen találkozhatnak itt traffipaxszal.

Zebráknál is ellenőriznek

A rendőrök kiemelten figyelik a gyalogátkelőhelyek környékén a közeledőket, rendszeresen mérik majd itt a sebességet. Ugyancsak kiemelt figyelmet kapnak a gyalogátkelőhelyeken átkerekező biciklisek is. Számos baleset, illetve veszélyes helyzet alakult ki ugyanis az elmúlt időszakban amiatt, hogy a biciklisek úgy gondolták, elsőbbségük van, ha áttekernek a zebrán.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. fortuna54 2009. július 31. 13:55
  „2-es.Te szép rekordal dicsekedhetsz.Remélem hamarossan elkapnak,mielöt valakit meggyilkolnál.
  Az ilyen örülteknek,még a jármüvét is el kell venni.”
 • 23. Lobbo71 2009. július 31. 12:25
  „pancser, ha a sebességmérés hatástalan, akkor mitől csökkent felére a halálos balesetek száma, mióta nem lehet megúszni a pénzbüntetést?”
 • 22. Imcsi 2009. április 06. 21:33
  „Na, szépen vagyunk: aki bemérnek az autópályán, hogy 240-nél többel megy azt megbírságolják 300 ezerre! Akinek ilyen kocsija van, az simán kifizeti és megy tovább! Pénzbüntetéssel itt nem lehet elérni semmit! Ez már közveszélyokozás, és elkobzás járna érte!”
 • 21. tettes 2009. április 05. 09:59
  „Ezeknek nem kell egyformán öltözni???Tudtommal előírás!!!Vagy csak az izzókészlet!?”
 • 20. pancser 2009. április 04. 21:30
  „19! Nem kell buta szlovákozni, ennek semmi értelme. Buta autós a helyes kifejezés!”
 • 19. rivotril2mg 2009. április 04. 19:59
  „minap mentem a városháza előtt, ugye 100 méterenként zebra és több sávos az út, jött egy anyuka a zebrán a porontyával én a belsö sávba lassítottam hogy átengedjem, erre mit csinál a buta szlovák? dudál hogy menjek már és a külső sávon kielőz,és egy hajszál híján nem ütötte el a zebrán közlekedőt,mert én takartam és ő nem látta,még fel is volt háborodva. ez ugyebár igen csak gyenge kifogás mert zebra előtt tilos a bármi féle előzés.”
 • 18. pancser 2009. április 04. 17:37
  „14-nek! Én nem láttam ilyesmit, ma is vidáman parkoltak a tilosban. A telefon az külön szám. Figyeld meg egy lámpás keerszteződésben hányan telefonálnak. Egy törvényt vagy betartatunk, vagy meg kell szüntetni. Gyalogos járőröket szeretnék látni városszerte változatlanul, nem sebességmérősdit. A gyalogos járőr arra is képes lenne, hogy az eszeveszettek rendszámát szépen feljegyezhetné, aztán módszeresen ellenőrizni kellene őket. Állítom ki lehetne szűrni egy kisebb településen, kik azok aki nem bírnak magukkal. Valami történhetett azért, mert ma nem hallottam az őrült motorosaimat.”
 • 17. pampus 2009. április 04. 15:26
  „A minap mondotta a miniszterünk, hogy csak nem bolondultak meg a derék rendőreink, hogy leszereljenek a bizonytalan munkanélküliséget tudva. Főleg, amikor itt biztos a jövedelmük! No és ha mindegyiknek kerül egy-egy traffipax, még a költségvetés is helyre billenhet ettől a bevételi forrástól!”
 • 16. Citizen 2009. április 04. 15:07
  „,,A rendőrök kiemelten figyelik a gyalogátkelőhelyek környékén a közeledőket, rendszeresen mérik majd itt a sebességet." Van kálnokon gyalogátkelő?!”
 • 15. hehe08 2009. április 04. 00:04
  „rendőrség???????
  miről beszélünk?????
  (tisztelet a nagyon-nagyon kevés kivételnek!!!!!!)”
 • 14. maja5 2009. április 03. 23:46
  „12. Helló pancser
  A Fő utcai gyógyszertárnál láttam, hogy rendőrautóval beállt a Megállni tilos tábla után sorban álló autók mögé. Kiszállt a rendőr, minden szabálytalanul parkolót lefényképezett, visszaült és elhúzta a csíkot. Volt olyan autó amelyikben bent ült a sofőr. Nem ment oda bírságolni egyikhez sem.”
 • 13. maja5 2009. április 03. 23:35
  „Én úgy tudom, hogy ha a rendőrség nem használja a megkülönböztető jelzéseit ugyanúgy vonatkozna rá a KRESZ. De lehet, hogy tévedek? Az már más tészta, hogy a zöme nem tartja be. A rendőrök saját kocsijaikat miért nem mérik be. Ott is van gyorshajtó elég! ( nem a mosoni esetre gondolok)”
 • 12. pancser 2009. április 03. 23:26
  „A sebességmérés a leghatékonyabb pénzbeszedési módszer, egyébként totálisan hatástalan. Ezt nap mint nap tapasztalom. A közlekedésbe általános a rendetlenség, szinte keleties. Naponta látom, gyakra-főre telefonálnak az autóban, a kismamák a meglévő járda helyett párosával tolják a gyerekkocsit az úttesten. A békés családi házak között vasárnap délután kvadok száguldoznak, meg kiherélt kipufogóval dübörgő motorok 80-100-al. Ma a Fő iutcai Gyógyszertár előtt a megállni is tilos táblánál parkolnak, stb. Tessék már megmondani miért van ez? Valami elromlott, de nagyon. Hol van a gyalogos rendőr? Ilyen nem létezik Mosonmagaróváron. Helyettük bejelentés miatt megjelenik a járőr autóval. Mászósebességgel néhányszor föl alá autóznak aztán elmennek. Persze ezt a motoros ifjak azonnal észleik és kivárnak és folytatják ahol abbahagyták. Gyalogos járőr az igen. Mindjárt megbírságolhatnák a tilosban parkolókat, a hangosan motorozókat, meg a kvadozókat. Ismeretséget köthetnének az utcákban lakó emberekkel stb. A gyalogos járőr benzint sem fogyaszt, nem is amortizálódik.”
 • 11. mat 2009. április 03. 20:34
  „Jogos a szigorítás. Ettől függetlenül, egyértelműen a rendőrség és a költségvetés helyzetének javítását szolgálja az intézkedés. Ha engem, vagy valamelyik családtagomat elüti egy gyorshajtó, nem leszek boldog, ha háromszázezret fizet. Ezeket az embereket nem szabad autó közelébe engedni, vagyis be kell vonni a jogosítványukat. Ha netán eltiltás alatt vezet, minimum felfüggesztett börtönbüntetést rónék ki rá.”
 • 10. MTT 2009. április 03. 16:22
  „kimoderáltak, eltűntem.”
 • 9. lolita 2009. április 03. 15:33
  „A rendörökre teljesen mas szabaly vonatkozik ugytudom.Amugy a telefonalas vegett igen is kaszalhatnanak rengeteget mert nagyon kevesen vannak azok akik betartsak erre vonatkozo szabalyt!K.B en is enyivel lepem tul amiOKE!”
 • 8. Ritt 2009. április 03. 14:47
  „Én 30-helyet 41-el mentem,50helyet 56-tal.Tessék mondani valaki tudja én mit fogok kapni?De különben ha nekünk be kell tartani a sebességhatárokat az autóba való nem telefonálást akkor legyenek szívesek a rendőrök is betartani.Meg sorolhatnám a többi tilosba parkolást meg a stb...”
 • 7. jockey 2009. április 03. 14:22
  „4.

  Persze, hogy azt kellene, de ez könnyebb, meg több is a sikerélmény.”
 • 6. omm 2009. április 03. 11:26
  „Addig amíg 50-es, 30-as táblával javítják a főutakat, nem tudom elfogadni.”
 • 5. AHA. 2009. április 03. 11:04
  „Érdekes! A másik hasonló cikk hova tűnt?
  A SÜN-ös?”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A biciklisek teszik próbára az autósokat a keskeny úton

Máriakálnok - A kisalfold.hu riportjában arra volt kíváncsi, hogyan viselik az autósok és a máriakálnokiak a megváltozott forgalmi viszonyokat. Tovább olvasom