Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Közel negyedmilliárdos a kintlévőség

A rezsicsökkentés hatása, az eredményes gazdálkodás, útépítések és az önkormányzat tartozása. Egyebek mellett ezek kerültek szóba a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. beszámolójának tárgyalásakor a képviselő-testület legutóbbi ülésén.
Hosszasan véleményezték a képviselők a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. elmúlt évről készült beszámolóját a testület legutóbbi ülésén.
„Eredményesen gazdálkodott a társaság az elmúlt évben, hiszen a távhőszolgáltatásból 14,8 milliós, míg a városüzemeltetésből 29,6 milliós eredményt ért el" – fejtette ki Nyitrai József (Fidesz).

A képviselő elmondta: emellett számos fejlesztést is elvégeztek a távhőszolgáltatásban. Kiemelte ugyanakkor a tetemes kintlévőséget: mintegy 235 millióval tartoztak a városüzemeltetőnek. Ennek nagy részét az önkormányzat tartozása teszi ki a cég felé.

A cég a város által biztosított keretből a lehető leghatékonyabban próbálja ellátni a feladatát.
A cég a város által biztosított keretből a lehető leghatékonyabban próbálja ellátni a feladatát.

Szabó Miklós (MPKE) arra hívta fel a figyelmet, hogy mintegy 95 millióval kevesebb jutott beruházásokra és felújításokra. A társaság fő célkitűzése, hogy a város által biztosított keretből a lehető leghatékonyabban lássa el a feladatát. A képviselő a rezsicsökkentés hatásáról úgy vélekedett: a cég folyamatos költségoptimalizálással próbálja elérni, hogy a távhőszolgáltatás színvonala megmaradjon. Emiatt egyre kevesebb pénz jut a fejlesztésekre. Nagy István polgármester erre kijelentette: inkább a város cégei legyenek nehezebb helyzetben, mint hogy a lakosság terhei növekedjenek.

Árvay István alpolgármester elmondta: a rezsicsökkentés másként érinti a városüzemeltetőt, hiszen hatósági árkiegészítést kap.

Örvendetes, hogy a korábbi évhez képest lényegesen mérséklődtek a VÜF kintlévőségei. Az önkormányzat valóban folyamatosan le van maradva a kifizetésekkel, így a városüzemeltető nagymértékben segítette a költségvetés egyensúlyának megtartását. „Jó kondícióban van a cég, egyre jobban kiveszi a részét a városi utak felújításából is. Ez idén háromszázmilliós többletfeladat lesz a VÜF számára" – tette hozzá az alpolgármester. A testület végül egy tartózkodás mellett fogadta el a beszámolót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nevet adnak az új játszótérnek

Csütörtökönként újraindulnak a Kult-Utca programjai a magyaróvári sétálóutcán. Tovább olvasom