Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Közel hétmillió forinttal kevesebb állami pénzre számíthatnak

A körzeti iskola felújításában pályázati forrásokra számít Jánossomorja. A város határában még idén elkezdődhet a Mosonszolnokkal közösen tervezett biogázerőmű építése.
Hat és fél millióval csökkent idén a Jánossomorjára érkező állami normatíva és a személyi jövedelemadó átengedett része. Kurunczi Károly polgármester szerint 2011-ben a kisváros várhatóan 950 millió forintból gazdálkodik.

A Széchenyi-terv keretében remélünk támogatást a – Mosonszolnokkal közösen a kisváros határában tervezett – biogázerőmű megépí-
tésére.
Kurunczi Károly
– A helyi adók tekintetében a korábbi évekhez hasonló összegekkel számolunk. Így iparűzésiből 360 millió forintra, építményadóból 90 millió és a gépjárműtaksából 50 millió forintra számítunk. A normatív támogatás intézményeink után 273 millió forint, a személyi jövedelemadó után ötvenmilliót kapunk, az utóbbi két tétel a 2010-eshez viszonyítva 6,5 millió forinttal kevesebb – sorolja a településvezető. Emellett száz óvodás és iskolás ingyenes étkezésébe is besegítenek. A civil szervezetek támogatását várhatóan ötmillió forinttal csökkentik idén.

Kurunczi Károly:  Az alsó tagozatosoknak  otthont adó épület nyílászáróinak cseréjére, hőszigetelésére és fűtéskorszerűsítésére pályázunk.
Kurunczi Károly: Az alsó tagozatosoknak otthont adó épület nyílászáróinak cseréjére, hőszigetelésére és fűtéskorszerűsítésére pályázunk.


– Az önkormányzati ciklus négy évére tervezett legnagyobb fejlesztés a körzeti általános iskola bővítése lesz négyszázmillió forintból – állítja Kurunczi Károly. Idén a tervek szerint a jelenleg az alsósoknak otthont adó épületet újították volna fel százhetvenmillió forintból. Ehelyett a Széchenyi-terv épületenergetikai pályázatát használnák ki, melyre már kész anyaggal rendelkeznek. A már említett épület nyílászáróinak cseréje, hőszigetelése és fűtéskorszerűsítése mellett egy gázmotor – mely elektromos áramot fejlesztene – beszerzését, a művelődési ház külső szigetelését, fűtéskorszerűsítését is tartalmazza a hatvanszázalékos támogatottságú, 120 milliós projekt.

A Mosonszolnokkal közösen a kisváros határában tervezett biogázerőműről is érdeklődtünk.

– A Széchenyi-terv keretében remélünk támogatást a biogázerőmű megépítésére, melynek várható költsége négyszázmillió forint. Amennyiben a pályázat sikeres lesz, akár már idén elkezdődhetnek a földmunkák, a tereprendezés és jövő év tavaszán indulhat a tényleges építkezés – tájékoztatott Kurunczi Károly.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látszólag biztonságos, mégis sok a baleset

Néhány órán belül két baleset is történt a minap a hegyeshalmi „ipszilon" elágazásban: az… Tovább olvasom