Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 0°C | 7°C Még több cikk.

Közel háromszázmilliós lesz az ˝utcakölcsön˝

Tizenhét utca aszfaltozását tervezi részben vagy egészben az város még idén. Emellett több járdát is építenek és új gyalog- átkelőket alakítanak ki. A szükséges mintegy 330 millió forint nagy részét hitelből finanszírozza a város.
A város idei költségvetésében 260 millió forint beruházási célú hitel felvételét határozták meg. Ezt a pénzt útépítésekre, -javításokra, illetve járdák felújításával és gyalogátkelőhelyek létesítésével kapcsolatos kiadásokra lehet költeni. Már összeállították a városházán a szerencsések listáját.

A 2014-es útalappályázat nyertesei a Gyöngyös, Gyümölcsös, Boldogasszony, Viola, Hóvirág utcák, illetve a Pázsit utca egy szakasza, valamint a Károly utcai járda egy darabja. A burkolt utak közül várhatóan felújítják idén a Gárdonyi utca Kossuth és Gyári utcák közötti szakaszát, a Csaba utcát a Régi vámház tértől a Kolbai utcáig, a Kishíd utcát, a Család sor egy szakaszát, az Árpád utcát, a Határ sort, valamint a Féltoronyi, Terv, Wittmann és Szent Imre utcákat. Új szilárd burkolatú út építését pedig az Új utca Patkó utcáig terjedő szakaszán tervezik. Emellett ebből a keretből létesítenek gyalogátkelőt a Kapucinus utcában, a Hunyadi-iskolánál, valamint a Kossuth és a Hanság utcák között.

A Csaba utcára is ráfér már a felújítás, a tervek szerint idén megvalósulhat.
A Csaba utcára is ráfér már a felújítás, a tervek szerint idén megvalósulhat.


Az útépítésekhez szükséges pénzt az önkormányzat csak kölcsönből tudja előteremteni. A testület ezért határozott legutóbb a beruházási hitelfelvételhez ajánlat kéréséről. A pályázati felhívást elküldték az OTP-nek, a Duna Takaréknak és a Raiffeisen Banknak.

A számítások szerint az útalapból megvalósítani kívánt fejlesztések 127,9 millióba, a felújítások 150 millióba, az Új utca aszfaltozása 24,6 millióba, a járdák felújítása 18,9 millióba, míg a zebrák létesítése 8 millióba kerül. Így a fejlesztésekhez összesen 329,4 millió kell. Ebből lejön az a 23,8 millió, amit az útalappályázathoz a lakók befizetnek. Tehát a hitelfelvétel mellé az önkormányzatnak még hozzá kell tennie 45,6 millió forintot az útépítésekhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Természetesen jobb

Egyre nagyobb az igény a helyi termékek iránt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy sorra… Tovább olvasom