Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Közel harmincan táboroztak Püskin

Nyári napközis tábornak adott otthont negyedszer Püski a helyi faluház és könyvtár vezetője szervezésében. Színes program várta a helyi gyerekeket, akikhez környékbeli, sőt, Bécsben élők is csatlakoztak.


Egyhetes, egész napos nyári napközis tábort szerveztek a napokban Püskin általános iskolás korú gyerekek részére, napi háromszori étkezéssel.

A gyerekek felügyeletében és a programok kivitelezésében a helyi védőnő, a Mosonmagyaróvári Kistérségi Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat munkatársai segítettek.

Gonda Jánosné tájékoztatása szerint a helyiek mellett a környező településekről is érkeztek, így Halásziból, Kisbodakról, Dunaremetéről, sőt, Győr-Ménfőcsanakon és Bécsben élő gyerekek is csatlakoztak a programokhoz.

Az egy hét jó hangulatban, vidámságban telt el, új barátságok szövődtek.

A huszonkilenc gyermeket változatos program várta: így ismereteket szereztek az elsősegélynyújtásról, a virágkötészetről, a fonalgrafikáról is többet megtudtak, kézműveskedtek, Győrbe kirándultak, motorcsónakoztak Halásziban, Dunaremetén gyalogtúráztak, megtekintették a Dodó vadfarmot és lovagoltak.

A tábor költségeihez a püski önkormányzat minden évben hozzájárul.

A gyerekek a falu lakosságától és a szülőktől éveken keresztül sok felajánlást kaptak.

A kertekből friss gyümölcsöket, zöldségeket kóstolhattak, ezek mellett mézet, lekvárt, szörpöt, frissen sütött almás pitét is.

A püski táborban jól érezték magukat a gyerekek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eddig nem kellett parancsra kaszáltatni

Magánterületeken egyre kevesebb, az állami parcellákon viszont annál több a parlagfű. Tovább olvasom