Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Közel 2000 szalmabála égett Márialigeten - Fotó

A Hegyeshalomhoz tartozó Márialigeten egy mezőgazdasági vállalkozás telephelyén ütött ki tűz hétfőre virradóra.
 A mosonmagyaróvári tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, ahol addigra már szinte teljes terjedelmében lángokban állt az épületben tárolt mintegy kétezer körbála. Egészen estig dolgoztak. A kár több tízmillió forint. Tóth Kornél százados, tűzoltási és műszaki mentési osztályvezető lapunknak elmondta: a vasbeton szerkezetű épület és a tető hűtésére vízsugarakat vetettek be.

Amint a tűzoltók meg tudták közelíteni az égő bálákat, rakodógép segítségével elkezdték kihordani azokat a tárolóból és emellett  oltani is. Időközben a győri tűzoltóság vízszállítója és gépjárműfecskendője is megérkezett és besegített a lángok megfékezésébe, valamint a hegyeshalmi önkéntesek is munkához láttak a helyszínen.
A tetőszerkezet folyamatos hűtésére azért is szükség volt, hogy a szigetelőanyagon keresztül ne terjedjenek tovább a lángok a szomszédos épületekre. Ezzel együtt a hatalmas hőterhelés hatására a tetőszerkezet beszakadt.

A tűzoltók kora hajnaltól egészen estig dolgoztak a lángok megfékezésén. Az égő bálákat csak fokozatosan tudták megközelíteni és kihordani az épületből. A tűzben személyi sérülés nem történt, ám a kétezer bála jelentős hányada a lángok martalékává vált. Az előzetes becslések szerint a kár több tízmillió forint. A tűz keletkezésének okát a vizsgálat deríti majd ki.

Korábban:

Mintegy 2000 szalmabála lett a tűz martaléka Márialigeten. A lángok éjjel csaptak fel egy tanyán. A győri és a mosonmagyaróvári tűzoltók, valamint a hegyeshalmi és jánossomorjai önkéntesek is a helyszínre érkeztek, több mint 20 tűzoltó dolgozott az oltáson.

A Megyei Katasztrófavédelem ügyeletese elmondta, azt, hogy mi okozta a tüzet, egyelőre nem tudni, a kár jelentős.

A mosonmagyaróvári tűzoltóság felvétele
A mosonmagyaróvári tűzoltóság felvételehirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Száraz fű és gaz égett Halásziban - Fotó

A tűz nem terjedt tovább, és szerencsére senki nem sérült meg. Tovább olvasom