Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Közalapítvány: 15 év után megszüntették

Tizenöt év után az önkormányzat megszüntette a Lét és Egészség közalapítványát, mivel az már szinte csak papíron létezett.
Tizenöt éve határozott az önkormányzat a Lét és Egészség Mosonmagyaróváron Közalapítvány létrehozásáról. Az alapító okiratban foglaltak szerint a közalapítvány célja a szociálisan rászoruló és fogyatékos polgárok megsegítése, valamint a betegségmegelőző és egészségnevelő programok támogatása. Működése során a közalapítvány elsődleges céljának tűzte ki az emberbaráti segítséget. Támogatást nyújtott továbbá hátrányos helyzetű, tehetséges diákoknak.

A beszámolók alapján azonban kiderült, hogy a közalapítvány az utóbbi években különösebb tevékenységet nem fejtett ki. A legutóbbi közhasznúsági jelentés meg is erősítette, hogy az alapítvány vagyona csekély, költségvetési, illetve egyéb támogatást nem szerzett. Tekintettel arra, hogy az egészségügyi programokra és rendezvényekre nincs számottevő igény, az alapítvány azon célját, amelyre létrehozták, nem tölti be, működésre a jövőben nem képes.

A közelmúltban az alapítványkezelő szerv szorgalmazta, hogy az önkormányzat kezdeményezze a megszüntetését – a testület legutóbbi ülésén egyhangúlag döntött erről. Emellett az önkormányzat felül fogja vizsgálni a közalapítványait és a hasonlóan „kiüresedetteket" is megszünteti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak az intézményműködtetési kötelezettség biztos

Az ország jövő évi költségvetési javaslata jelentősen átszabja a normatív támogatás eddig ismert… Tovább olvasom