Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Közadakozás a városért

A most 15 éves „Alapítvány a Városért" közhasznú civil szervezet célja olyan közadakozás szervezése, amelynek vagyonából a város természeti értékei, műemlékei vagy helytörténeti emlékeinek gondozása és bemutatása, illetve gyarapítása anyagilag támogatható.
Az alapítvány megalakulása óta mintegy 7 millió forinttal járult hozzá céljai megvalósításához. Így a Mosonmagyaróvár egyik identitáspontját jelentő Habsburg-kripta (1966) és a benne elhelyezett több száz éves festett ülő Krisztus-szobor restaurálásához (1997); a mosoni templom előtti feszület figurái (1997) és a templom bejárata feletti angyalalakok helyreállításához (2001); a Halászi úti lakótelep gyemekjátszótere felújításához (2000); a Millenniumi Duna-parti sétány megvalósításához (2001); a XIX. század végén a magyar nyelv ápolására alapított Ostermayer Óvoda udvarán álló őrangyalszobor restauráltatásához (2002); a Szent László téri Giesswein-szobor kijavításához (2003); a Deák Ferenc-emléktábla elhelyezéséhez a róla elnevezett téren (2003); az egykori városbíró Tímár utcai emlékoszlopa graffitimentesítéséhez (2005); gróf Széchenyi István, a város egykori képviselője portrészobrának állításához a róla elnevezett lakótelepen (2005); és Habsburg Frigyes főherceg szobrának megvalósításához a magyaróvári belvárosban (2006).

Idén Kormos István költő, meseíró halála 30. évfordulójára a róla elnevezett lakótelepen kíván az alapítvány portrészobrot állítani, ismét közadakozásból – tájékoztatta a Kisalföldet dr. Nagy György elnök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ritkán ingyenes a szűrés

A törvény alapján a foglalkozás-egészségügyi alapszolgáltatásokkal kapcsolatos vizsgálatokért… Tovább olvasom