Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Kötődés a vásznon

Hetedik alkalommal dolgoznak együtt az alkotók az Art Flexum Nemzetközi Művésztelepen.
Az Art Flexum Nemzetközi Művésztelep kezdeményezőit hét évvel ezelőtt az a cél vezérelte, hogy az eseménnyel emeljék a város művészeti rangját, képzőművész barátokat találjanak határainkon túl és hazánkban egyaránt. Ezen túl fontosnak tartották, hogy gyarapodjon a múzeum kortárs képzőművészeti gyűjteménye, aminek gerincét az eltelt években a művésztelep keretében készült alkotások adják. Minden évben az alkotók két-két képpel ajándékozták meg az intézményt.

Az idei művésztelepen Almási Róbert és Dolán György Szlovákiából, Tomasz Cieslik Lengyelországból, Shahpari Behzadi Iránból, Gajdán Zsuzsanna, Borbély Károly, Kelemen Benő Benjamin, Radosza Attila, Szalkai Károly, valamint Varga György, a tábor művészeti vezetője viszik vászonra saját technikájukkal, stílusukban és elképzeléseikkel a megadott témát, ami ezúttal a kötődés.

Minden alkotó egyéni látásmódjával, kifejezésével és érzéseivel ábrázolta a kötődést. Radosza Attila első alkalommal vett részt ebben az alkotótáborban. Elmondta: számos művésztelepen vett már részt, ám az Art Flexumon kizárólag festők dolgoznak együtt, ez pedig nagyon jó alkalom arra, hogy átjárjanak egymáshoz és ellessék a technikákat. A megadott téma, mint mondja, általános, ám nagyban inspirálta, hogy szinte a művésztelep kezdete óta esett az eső, így a Duna örvénylése és az eső egymáshoz kötődését fejezte ki alkotásaiban.

Szalkai Károlynak viszont teljesen más jutott eszébe a kötődésről. Az absztrakt és az ábrázolás határán lévő alkotásával a nő és a hold kapcsolatát fejezi ki. Az egyedi megoldással – faipari ragasztóval és fűrészporral – finom erotikával és poétizmussal alakítja jellé a látványt.
A művésztelepen készült alkotásokból rendezett kiállítás megnyitója július 16-án, szombaton délután 6 órakor lesz a Hansági Múzeumban. Ekkor adják át az Art Flexum-díjat is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az egész faluban harminc a megengedett

Darnózselire beérve az autósok minden irányból a helységnévtábla alatt 30 kilométeres sebességkorlátozással találkozhatnak. Ez a jelzés a KRESZ szabályai szerint a lakott területen belül minden utcára érvényes. Néhány falubeli úgy véli, a helyieknek nem feltétlenül kell tudniuk arról, hogy a településen legfeljebb 30 km-es sebességgel haladhatnak. Tovább olvasom