Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 28°C Még több cikk.

Koszovói család a bolgár gépkocsiban

Az 50 éves bolgár gépkocsivezető hozzájárult, hogy a koszovói házaspárt és három gyermekét érvényes úti okmányok és vízum nélkül, jogellenesen Németországba viszi.
A mosonmagyaróvári határrendészek február 13-án 9 órakor állították meg közúti ellenőrzésre az M1-es autópálya hegyeshalmi kilépőnél a bolgár honosságú VW Passat gépkocsit. A járműben utazó koszovói házaspár és három gyermeke a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal és a továbbutazás feltételeivel nem rendelkeztek.

Az ötfős családot a rendőrök tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt, a Németországban élő bolgár sofőrt embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt előállították.

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

A családfő elmondta, a zöld határon gyalogosan érkeztek hazánkba, ahol elfogták őket a rendőrök. A kijelölt befogadó állomásra nem mentek el, vonattal a fővárosba utaztak. Az elmúlt egy hét alatt kétszer próbáltak nemzetközi gyorsvonattal külföldre utazni, de leszállították őket a rendőrök. Egy benzinkút parkolójában szólította le a bolgár sofőrt és könyörögve kérte, vigye el őket Németországba. A gépkocsivezető beleegyezett, hogy érvényes úti okmányok és vízum nélkül a családot autójával külföldre szállítja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztálya az 50 éves bolgár állampolgárságú sofőr ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apa és lánya csempészte volna a koszovóiakat Németországba

A magyar sofőr és lánya kétezer euróért nyújtott segítséget három koszovói fiatal Németországba… Tovább olvasom