Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 12°C | 29°C Még több cikk.

Kőszállítás a Lajta-parton

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság arról tájékoztatta a Kisalföldet, hogy a Mosoni-Duna és a Lajta folyó térségi rehabilitációja keretében jelenleg kőszállítás folyik a Lajta-duzzasztó és a -torkolat között.


Németh József vízügyi igazgató elmondása szerint a munkagépek az önkormányzattal egyeztetett útvonalon haladnak. A szállításból adódó esetleges úthibák javítása a kivitelező felelőssége. A kedvezőtlen időjárás miatt az utak állapota több esetben nem volt megfelelő a vállalkozó igyekezete ellenére sem.

A folyó bal partján péntekig befejeződött a szállítás, viszont a jobb parton továbbra is számolni kell az átlagosnál nagyobb forgalommal és zajjal a szállító járművek miatt.

A Lajta-partot kikövezik: A munkálatok egy részével már elkészültek.
A Lajta-partot kikövezik: A munkálatok egy részével már elkészültek.

A munkákat a partok védelme és Mosonmagyaróvár árvízi biztonságának megőrzése érdekében szükséges elvégezni – tette hozzá a vízügyi igazgató, aki a lakosság türelmét és megértését kéri az esetleges kellemetlenségekért.

A folyó medrében és a partokon helyenként lábazati kőszórás és partbiztosítás épül. A szakember szerint a munkákat a partok védelme és az árvizek hatékonyabb levezetése érdekében szükséges elvégezni. A munkálatok mintegy öt hónapja alatt nagyobb forgalomra kell számítani a munkagépek és szállító járművek miatt.

Olvasóink írták

 • 4. AxelF 2013. február 15. 20:23
  „Üdv Tudorok!

  Rick! Te nagyon nagykirály vagy! Te aztán aláírtad, de nagyon! Mint ahogyan az eddigi összes hozzászólásod. Ha nem jött volna le, nem az én személyes problémámat írtam le, hanem az itt lakókét, ezért az aláírás...
  Alex64! Nem kért senki aszfaltozást, csak helyreállítást. Ha te laknál itt, elvárhatónak tekintenéd szerintem.

  Amúgy meg a szokásos okoskodós kommentek, ezért tartunk itt. Az illetékesek meg röhögnek egy nagyot ezeket olvasva és szépen elfelejtik a problémákat...”
 • 3. Alex64 2013. február 15. 01:03
  „Lényeg legyen biztonságban a terület árvíztől. De csak úgy. Igaz AxelF? Esetleg mindjárt le is aszfaltozhatnák az utat nem?”
 • 2. RickCartman 2013. február 12. 23:15
  „utcanév aláírásként? na ne már... (elnézést Szily Pál doktor úr nevében)
  talán ha valódi nevükkel tennének panaszt a Zemberek, többre mennének”
 • 1. AxelF 2013. február 11. 15:40
  „Tisztelt Igazgató Úr!

  Türelmesek és megértőek vagyunk. De velünk itt lakókkal ki egyeztetett? Az utcánk (Szily P. utca) szintje 5-10cm-t süllyedt, jelenleg helyenként 30-40cm mély csapások vannak az út szélén. Jaj annak aki benézi? Péntek óta nem láttunk munkagépet, teherautót. Mikor fogják helyreállítani az utat? Amikor végeznek az egésszel? Az mikor lesz? Fizetik az autóink futóműjavítását, egyéb sérüléseit és a mosatást is? Gyalog járni lehetetlen, ill. most lehet mert fagyott. Gyermekeink bokáig sárosan érnek haza az iskolából. Talán a tönkrement csizmákat is kifizetik nekünk? Köszönettel remélve a választ kérdéseinkre.

  Szily P. utca”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A temető fele még az államé Mosonmagyaróváron

Az óvári temető egyik fele papíron jelenleg állami tulajdonban és a már évekkel ezelőtt megszűnt megyei temetkezési vállalat kezelésében áll. Tovább olvasom