Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Kortesbeszédek az uniós helyekért

A következő hónapokban felgyorsulhat a június 13-i európai parlamenti választást előkészítő korteshadjárat. Mosonmagyaróvárra és környékére pártelnökök és listavezetők érkeznek: Kuncze Gábortól Dávid Ibolyáig a vezető magyar politikusok többsége látogatást tesz a Lajta-parti városban.
A március 15-i ünnepi beszédek már tagadhatatlanul a júniusi európai parlamenti választás előkészülete jegyében íródtak. A következő hónapokban felgyorsulhatnak az események: a pártok kampányrendezvényein több neves politikus is Mosonmagyaróvárra érkezik.

Gyurcsány és Hiller

A szocialista párt lakossági fórumokat szervez a következő néhány hónapban. Dr. Nagy Lajos, a mosonmagyaróvári szervezet elnöke több minisztert is vár a következő két hónapban.
– Az április végi Európa-kő avatására várjuk Hiller István kulturális minisztert, majd később Gyurcsány Ferenc ifjúsági és sportminisztert is. Május elsején akciót indítunk, szeretnénk a Wittmann parkban önálló pártként megjelenni – mondta az elnök.

A Fidesz már elkezdte

A Fidesz segítségére siető Európai Néppárt demokrata frakciójának busza nemrégiben látogatott hazánkba. Megyénkben múlt szerdán jártak, amikor Pottering elnök kérésére Rajkán szimbolikusan megnyitották a magyar–szlovák határt. Schmitt Pál, a párt EP-listavezetője pedig nemrégiben a hédervári kastélyavatón volt vendég. A szövetség választási listájának jelöltjei országjáró körútra készülnek. Pap János, a Fidesz helyi elnöke szerint jó néhány közismert politikust hívtak Mosonmagyaróvárra, de konkrét neveket még nem kívánt mondani.
– Prominens politikai személyiségek és EP-parlamenti listatagok is jönnek minden hónapban: legközelebb Hoffmann Rózsa érkezik – tudtuk meg Pap Jánostól.

Az elnök Mosonmagyaróváron

és Darnózselin


Szabó Miklós, a Magyar Demokrata Fórum megyei elnöke lapunknak elmondta: az országos kampánynyitót múlt héten tartották, s hamarosan pártjuk elnöke is a város vendége lehet.
– Terveink szerint minden megyei választókörzetbe érkezik egy-egy országos politikus: április 22-én a Batthyány Akadémia rendezvényére Mosonmagyar-

óvárra, majd május 2-án Darnózselire látogat Dávid Ibolya – tudtuk meg Szabó Miklóstól.

Kunczét is várják

A Szabad Demokraták Szövetségének helyi szervezete is „nagy neveket" vár a Lajta partjára. Szentkuti Károlytól, a mosonmagyaróvári szervezet elnökétől megtudtuk: a tervek szerint májusban Mosonmagyaróváron korteskedik Persányi Miklós környezetvédelmi, majd Kovács Kálmán informatikai miniszter. Június elejére pedig Kuncze Gábor országos pártelnököt várják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szlovák-magyar megállapodás a natúrparkról

Persányi Miklós magyar és Miklós László szlovák környezetvédelmi miniszter keddi pozsonyi… Tovább olvasom