Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Korszerűsítések és új forgalmi rend

Bezenye - Tavaly novembertől idén szeptemberig a településen közel 1300 méter útfelület és a hozzá kapcsolódó csapadékvíz-elvezető rendszer újult meg.

A Zrínyi, a Templom és a Duna utcák korszerűsítése szinte 100 százalékban saját forrásból valósult meg, minimális külső forrás felhasználásával.

A Zrínyi utca útburkolatának, csapadékvíz-elvezető rendszerének, valamint a járda komplett felújítása közel 44 millió forintba került, a kivitelezésre az önkormányzat a saját forrás mellé a Regionális Fejlesztési Tanács TEUT-pályázatán 4,4 millió forintot nyert. Az önkormányzat a Zrínyi utca után a Templom utca első szakaszának felújítására írt ki közbeszerzési eljárást. A felújításhoz kapcsolódva áthelyezték a forgalmi szempontból problémát jelentő és az útszélesítést akadályozó villanyoszlopokat és tűzcsapot, valamint az önkormányzat megvásárolta a szükséges magánterületet. A második ütemben felújították a Templom utca burkolatát és csapadékvíz-elvezető rendszerét mintegy 22 millió forintból. A Duna utcában az úttest és kétoldali csapadékvíz-elvezető rendszer felújítására 45 millió forintot fordítottak. Az önkormányzat a Templom és Duna utcák korszerűsítésére is benyújtott pályázatot, ezeket azonban elutasították.

Az útfelújítások keretében térburkolatot kapott az általános iskola előtti parkoló, a sportpálya melletti parkoló, csomópont, nyomvonal jobb oldali íve és a templom melletti parkoló. Emellett megtörtént az iskola első udvarának tereprendezése és térburkolásra előkészítése.

A képviselő-testület októberi ülésén elfogadta a település új forgalmi rendjét. Felülvizsgálatára a baleset-megelőzés érdekében, illetve az útfelújítások vonzataként volt szükség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítják a szakrális emlékeket – megmentenék a régi sírköveket

Megmentenék az elhanyagolt, 100 évesnél idősebb, többségében német sírhelyeket a jánossomorjaiak. Tovább olvasom