Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Korszerűsítés után megtakarítás

Bezenye - Egy harminchétmilliós beruházás során intézményei fűtését korszerűsíti Bezenye: 42 százalékos energiamegtakarítást remélnek, melyből a bérleti díjat fizetnék.

Hároméves előkészítő munkát követően 2006 márciusában kezdődött meg a Szemünk Fénye Program. Ennek keretében a fenntartók szociális, egészségügyi, művelődési, oktatási és sportlétesítményeinek világítási és fűtési rekonstrukciója valósulhat meg: az elavult és drága világítási és fűtési rendszereket korszerű és takarékos rendszerek váltják fel.

A finanszírozásra tavaly augusztusban hitelkeret-szerződést írtak alá a kormányzat által korábban meghirdetett közbeszerzési eljárásban nyertes konzorcium tagjai, a Caminus Zrt. és az OTP Bank Nyrt. Tegnap Bezenyén jelentették be: ennek keretében több mint 37 millió forintos beruházás készül a településen.

Burkus László, az egyik kivitelező, a Ratherm Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: az intézmények korszerűsítése július 20-án elkezdődik, az iskoláé a szeptemberi kezdésre elkészül. Ennek során többek közt modern kazánokat és radiátorokat szerelnek fel, s a környezetvédelmi szempontból is előnyös befektetés mintegy 42 százalékos energiamegtakarítást jelent majd.

Lengyel Zoltán, a Caminus Zrt. igazgatósági tagja elmondta: a tízéves futamidőben a megtakarításból törleszt majd a helyi önkormányzat.
Harminchétmillió forint a fűtés átalakítására

Cséfalvay Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakadó körjegyzőség és óvoda

Régió - „Képviselő-testületünk a június 28-i ülésén kimondta Dunaremetével való körjegyzőség kialakítását 2008. január 1-jétől. A szükséges előkészületek folyamatban vannak" – fogalmazott hivatalosan a darnózseli polgármester. Tovább olvasom