Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Környezetszépítés: szakmai díjat nyertek

A Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetség kiemelt szakmai díját nyerte el Mosonmagyaróvár idén a „Virágos Magyarországért" elnevezésű környezetszépítő versenyen.
Magyarországon a ’90-es évek közepe óta hirdeti meg a Magyar Turizmus Zrt. a „Virágos Magyarországért" környezetszépítő versenyt város és falu kategóriában.

A települések bírálatát szakemberekből álló zsűri végzi, akik a zöldfelületek minőségét, fejlesztését, gondozottságát, virágosítását figyelik.

A megmérettetésre Mosonmagyaróvár is több éve benevez, így tett idén is. A közelmúltban megtartott országos díjkiosztó ünnepségen Mosonmagyaróvár munkáját, zöldfelületeinek és közterületeinek szakszerű fejlesztését, fenntartását, a városkép esztétikus megjelenését, a lakók aktív részvételét ismerte el és jutalmazta a zsűri. A Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetség kiemelt szakmai díját kapta a Lajta-parti város.

Mosonmagyaróvár eddig öt alkalommal kapott díjat ezen a versenyen. 2004-ben a lakosság részvételét ismerték el különdíjjal, 2006-ban az ’56-os emlékhely méltó kialakításáért kapott aranydiplomát és tárgyjutalmat a város. 2007-ben az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottságának védnöki elismerését vehették át Mosonmagyaróvár képviselői. A zsűri a közkertek színvonalas gondozását, a vár és a városközpont virágosítását értékelte kiemelkedőnek s díjazásra méltónak. 2009-ben szponzori díjat nyert a város, tavaly pedig a megyei önkormányzat ismerte el a környezetbarát munkát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízi társulat, szemétszállítás

A Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás soros ülésének ma délelőtt fél 9-től a levéli… Tovább olvasom